ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός : Αγωνία για χιλιάδες οδηγούς στην Αθηνών - Πατρών

Καιρός : Αγωνία για χιλιάδες οδηγούς στην Αθηνών - Πατρών

Ειδήσεις/καιρός: Το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Αριάδνη» σαρώνει τη χώρα για τρίτη συνεχή μέρα - Απελπιστική η κατάσταση στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών

Χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι υπολογίζονται σε 2.500-3.000 από την Περιφέρεια είναι αποκλεισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου από το ύψος του Αιγίου έως το ύψος της Αιγείρας.

Τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν όταν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ορισμένα οχήματα σταματούσαν δεξιά για να βάλουν αλυσίδες.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι αρκετά εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν επιστρατευθεί για να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό, ο δρόμος ουσιαστικά έκλεισε μιας και το χιόνι κάλυψε όλο το δρόμο.

Το πρόβλημα επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο καθώς πολλοί εκδρομείς κατέβαιναν αργά το απόγευμα από τα Καλάβρυτα για να βγουν στην εθνική προς Αθήνα.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοφτό.

Ένας νεκρός στη Ναύπακτο

Ειδήσεις για κακοκαιρία: Φονικός αποδείχθηκε ο χιονιάς «Αριάδνη» καθώς ο 77χρονος που είχε χαθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στα Πιτσιναίικα Ναυπακτίας και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία

Ο άτυχος άνδρας βγήκε το πρωί του Σαββάτου από το σπίτι του στο χωριό Πιτσιναίικα Ναυπάκτου και έχασε τον προσανατολισμό του.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας τον εντόπισαν ζωντανό κοντά στο χωριό όπου αγνοούνταν μετά από οκτώ ώρες.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγεία Ναυπάκτου, όπου αργότερα κατέληξε.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της εξαφάνισης του 77χρονου

Την ίδια στιγμή ατελείωτη ταλαιπωρία υφίστανται οδηγοί που παραμένουν επί ώρες εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, καθώς πολλά αυτοκίνητα που κινούνταν στην περιοχή δεν είχαν αλυσίδες και ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές.

Πληροφορίες που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκαναν λόγο για σύγκρουση οχημάτων.


Σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι από τη σύγκρουση των οχημάτων έχει κλείσει ο δρόμος και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο.

Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσθεσε, κάποια αυτοκίνητα τα γυρίζουν προς τα πίσω και κατευθύνονται προς την παλαιά εθνική οδό.

Το απόγευμα του Σαββάτου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών ωστόσο πολλοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Σε κλοιό χιονιά όλη η Ελλάδα

Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι και τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου ο χιονιάς έκανε αισθητή την εμφάνισή του. Κατάλευκο είναι το τοπίο στην Μυτιλήνη, ενώ η επέλαση της κακοκαιρίας «χτύπησε» τη Λάρισα αλλά και την Πάτρα.

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός LIVE: Πού χιονίζει τώρα

Αναφορικά με την Αττική, οι πρώτες νιφάδες, άρχισαν να πέφτουν από το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου στην Πεντέλη, ενώ το πρωί του Σαββάτου τα βουνά της Αθήνας είχαν ντυθεί στα λευκά.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.


Σχετικές ειδήσεις