ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο καταστημάτων – Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά

Ωράριο καταστημάτων – Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά

Ωράριο καταστημάτων – Ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα θα είναι τα καταστήματα στη χώρα, αυτή την Κυριακή (15/01/2017), ενώ τα πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν ως τις 8 το βράδυ.

Από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων (15 Ιανουαρίου), οι καταστηματάρχες του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στο διάστημα 9/1/2017 με 28/2/2017 θα πωλούν τα προϊόντα τους σε μειωμένες τιμές.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο, την Κυριακή.

Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 "σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές".

Η Κυβέρνηση, όπως συνεχίζει η ΟΙΥΕ, ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές. Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.