ΕΛΛΑΔΑ

Στέλλα Εικοσπεντάκη: «Δεν έχω συναντήσει πιο ψύχραιμο δολοφόνο», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Στέλλα Εικοσπεντάκη: «Δεν έχω συναντήσει πιο ψύχραιμο δολοφόνο», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Υπόθεση Στέλλα Εικοσπεντάκη: Σοκάρουν τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για τον παιδοκτόνο της Αγίας Βαρβάρας – Είχε φροντίσει να μην αφήσει αποτυπώματα στην «σκηνοθετημένη» διάρρηξη

«Πρώτη φορά συνάντησα τόσο ψύχραιμο δολοφόνο. Είχε σκοτώσει την 6χρονη κόρη του και έπαιζε «θέατρο» από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, όταν και αναγκάστηκε να ομολογήσει υπό το βάρος των ενοχοποιητικών στοιχείων. Όχι μόνο «σκηνοθέτησε» διάρρηξη στο σπίτι του και απαγωγή της κόρης του, αλλά φρόντισε να μην αφήσει και τα αποτυπώματα του, αφού όπως μας είπε άνοιξε τα συρτάρια και τα ντουλάπια για να φανεί αναστατωμένο το σπίτι του, με μία φανέλα».

Από τα λόγια του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο newsbomb.gr φαίνεται ότι ο 60χρονος απόστρατος αστυνομικός προσπάθησε να διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Δεν υπολόγισε όμως ότι οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών τον είχαν υποψιαστεί από την πρώτη στιγμή, αφού είχε πέσει σε αντιφάσεις. Οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν ποτέ το σενάριο της διάρρηξης με απαγωγή της 6χρονης Στέλλας, με αποτέλεσμα να ζητήσουν από το δήμο Αγίας Βαρβάρας να μην μαζέψει τα σκουπίδια κι έτσι να εντοπίσουν στον κάδο απορριμμάτων μέσα σε σακούλες τη σορό του παιδιού...

6xroni

Παιδοκτόνος: «Να τιμωρηθούν οι απαγωγείς του παιδιού μου»

Ο κυνισμός του παιδοκτόνου σοκάρει. Στην προανακριτική απολογία του ζήτησε την τιμωρία των υποτιθέμενων απαγωγέων της 6χρονης κορούλας του προκειμένου να φανεί πιο πειστικός στους πρώην συναδέλφους του : «Επιθυμώ την τιμωρία των δραστών για την κλοπή των αντικειμένων και την απαγωγή της κόρης μου, της οποίας η ζωή πιστεύω πως βρίσκεται σε κίνδυνο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

pateras

Μόλις «έσπασε», όμως, υποστήριξε ότι για όλα φταίει η κακιά στιγμή και τα χάπια που παίρνει, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος, ζητώντας συγγνώμη. Όπως ομολόγησε όμως ο ίδιος, αφού σκότωσε την κόρη του και πέταξε τη σορό της στα σκουπίδια, επέστρεψε σπίτι του και έπεσε για ύπνο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ όταν ξύπνησε το πρωί «δασκάλεψε» τον δίδυμο αδελφό της Στέλλας να πει για τη «διάρρηξη» και την «απαγωγή» στους αστυνομικούς όταν τον ρωτήσουν... Στην παιδοψυχολόγο όμως της αστυνομίας ο Μάριος, αφού μετέφερε το σενάριο του πατέρα του, παραδέχτηκε ότι δεν είχε ακούσει τίποτα.

Τραγική μητέρα: «Δεν γνώριζα για τη δολοφονία της κόρης μου»

«Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον σύζυγο μου ότι οι δράστες πήραν και την κόρη μου Στέλλα. Έχω σοκαριστεί και δεν ξέρω τον λόγο που την πήραν. Δεν θεωρώ ότι ο σύζυγος μου έχει σχέση με αυτό...». Από την κατάθεση της τραγικής μητέρας στην αστυνομία, όταν ακόμη το κοριτσάκι ήταν αγνοούμενο προκύπτει ότι είχε πειστεί από τα ψέματα του παιδοκτόνου και δεν υποψιαζόταν το ένοχο μυστικό του... Όταν όμως έμαθε τι έχει συμβεί κατέρρευσε... Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι όταν επέστρεφε στο σπίτι από το νοσοκομείο που είχε πάει για εγχείρηση χολής, θα μάθαινε ότι το αγγελούδι της το δολοφόνησε ο πατέρας του και σύζυγος της...

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έχει στα χέρια της και εξετάζει η Αστυνομία στο οποίο πιθανόν απεικονίζεται ο 61χρονος πατέρας.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται ένας άνδρας, να πετάει μία σακούλα σε κάδο σκουπιδιών και μετά να συνεχίζει την πορεία του προς το σημείο όπου βρέθηκε η άψυχη σορός της Στέλλας Εικοσπεντάκη.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν εξονυχιστικά το βίντεο προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για τον παιδοκτόνο ή για κάποιον άλλον περαστικό.

Η προανακριτική απολογία του δράστη

Ειδικότερα, στην προανακριτική του απολογία, την οποία εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsbomb.gr, o κατηγορούμενος ανέφερε:

«Εξαιτίας του προβλήματος της Στέλλας έπεσα σε κατάθλιψη, με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολούμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική (...).

Εκείνο το βράδυ, μόλις φτάσαμε σπίτι της είπα ότι πρέπει να την κάνω μπάνιο. Πήρα τα χάπια μου και ήπια ένα ποτήρι κρασί (...). Παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες, ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της (...) Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω.
Τις σακούλες με την Στέλλα τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου...
Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο εκεί κοντά πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου (...).

Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει με πήρε ο ύπνος.
Το πρωί στις 7 παρά τέταρτο ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου».

Το χρονικό της υπόθεσης που πάγωσε το πανελλήνιο

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης (27/04/2017) όταν ο πατέρας της 6χρονης κατήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας, πρώην αστυνομικός στο επάγγελμα, δήλωσε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ότι το παιδί του, το οποίο αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαφανίστηκε από το σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα ενώ ο ίδιος κοιμόταν.

Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, ο 60χρονος πατέρας, το πρωί που ξύπνησε, δεν βρήκε στο κρεβάτι την κόρη του.

Μάλιστα, ο ίδιος, αφού διαπίστωσε την εξαφάνιση της κόρης του, δεν επικοινώνησε αμέσως με την Αστυνομία, αλλά πήγε το δίδυμο αδερφάκι της, ένα άλλο κοριτσάκι, στο σχολείο και στη συνέχεια ενημέρωσε τις Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις