«Μάγεψαν» οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές: Ελεύθερη πτώση από τα 10.000 πόδια (pics)

«Μάγεψαν» οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές: Ελεύθερη πτώση από τα 10.000 πόδια (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με επιφωνήματα ενθουσιασμού, χαμόγελα και συνεχόμενα χειροκροτήματα παρακολούθησαν  σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την επίδειξη αλμάτων από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, που πραγματοποιήθηκε στο αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Το ειδικά για την εκδήλωση σχεδιασμένο σενάριο, προέβλεπε άλματα από συνολικά 44 αλεξιπτωτιστές, από ύψος 10.000 ποδιών και την προσγείωση κάποιων εξ αυτών σε απόσταση αναπνοής από τους μικρούς θεατές, με την αρτιότητα των αλμάτων να συνεπαίρνει όλους τους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση, που διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τον αερολιμένα «Δημόκριτος», πραγματοποιήθηκε παρουσία του διοικητή της XII M/K Μεραρχίας Πεζικού Έβρου, υποστράτηγου Δημήτρη Κούκου, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ελένης Δημούδη, του αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η κ. Δημούδη δήλωσε πως «η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών και του κόσμου, η συνεργασία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, κατέστησαν την εκδήλωση θεσμό, που με προσμονή αναμένουν κάθε χρόνο μαθητές και πολίτες» και συνεχάρη τη Διοίκηση και τα στελέχη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών για την εκτέλεση των αλμάτων.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

PHOTO GALLERY