Η Νάξος στο Γκίνες με 554 κιλά τηγανητές πατάτες!

Η Νάξος στο Γκίνες με 554 κιλά τηγανητές πατάτες!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με 554 κιλά τηγανητής πατάτας Νάξου οι παραγωγοί της ΕΑΣ Νάξου, αλλά και το πλήθος του κόσμου που είχε συρρεύσει στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου πανηγύρισαν την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017!

Το γεγονός κατέγραψαν τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα, με την Πατάτα Νάξου να απλώνει πλέον τη φήμη της σε ακόμη περισσότερα μέρη. Από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα το Ρεκόρ κατείχε με 454.95 κιλά, η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ.

Η ΕΑΣ Νάξου, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καπούνης, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ και το ξεπέρασε κατά 99,05 κιλά!

Οι τηγανισμένες πατάτες ζυγίζονταν σταδιακά σε ηλεκτρονική ζυγαριά μέχρι να φτάσει το βάρος τους στο επιθυμητό βάρος των 554 κιλών για την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες, οπότε και σερβιρίστηκαν στη συνέχεια στον κόσμο για φαγητό.

Το "παρών" στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, έδωσαν ακόμη, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Μαϊτός, ο Γραμματέας Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βλασερός, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων κ. ά.

Πηγή: cycladesvoice

PHOTO GALLERY