ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Νέες αποκαλύψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - Πώς προσπάθησε ο δολοφόνος να εξαφανίσει τα ίχνη του

Δώρα Ζέμπερη: Νέες αποκαλύψεις από την ΕΛ.ΑΣ. - Πώς προσπάθησε ο δολοφόνος να εξαφανίσει τα ίχνη του

Δώρα Ζέμπερη: Τι έκανε ο 58χρονος μετά την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Πώς και γιατί σκότωσε την άτυχη Δώρα – Πώς επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη του - Οι αστυνομικοί μιλούν για προσεκτικό σχεδιασμό της επίθεσης από το δράστη – Οικονομικό το κίνητρο της δολοφονίας

Νέα στοιχεία για τη δράση του δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία. Ο 58χρονος σκότωσε με μανία τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο, όταν εκείνη αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να της κλέψει τη τσάντα. Στη συνέχεια, ο δράστης πήρε το κινητό από την τσάντα της, την οποία και έκαψε, ενώ πέταξε τα ρούχα που φορούσε και το μοιραίο μαχαίρι σε κάδο απορριμμάτων σε μακρινή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος.

Τυχαία η συνάντησή του με τη Δώρα

Ήταν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου ο δράστης πήγε στο Β’ Νεκροταφείο, όπου εισήλθε υπερπηδώντας τον τοίχο από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών με σκοπό να κλέψει και να πουλήσει μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια από μνήματα.
Εκεί, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, εντοπίσετε τη Δώρα Ζέμπερη και αφού την προσέγγισε την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του απαιτώντας να του δώσει τη τσάντα της. Η εφοριακός αντέδρασε και ο δράστης τις έπληξε επανειλημμένα με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Έτσι προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κανένα από τα άτομα που βρίσκονταν στο νεκροταφείο δεν είχε αντιληφθεί την επίθεση και δεν είχε δει το δράστη. Ο 58χρονος φεύγοντας από το νεκροταφείο ακολούθησε την ίδια διαδρομή, ενώ έκαψε την τσάντα του θύματος με το περιεχόμενό της αφού πρώτα αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο.

Το μαχαίρι και τη μπλούζα που φορούσε τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το νεκροταφείο.

Πούλησε το κινητό για 20 ευρώ

Στη συνέχεια πήγε αμέσως στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου σε κατάστημα αλλοδαπών πούλησε το κινητό του θύματος για 20 ευρώ.
Από το δράστη ελήφθη δείγμα βιολογικού υλικού, το οποίο εντοπίστηκε σύμφωνα με τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σε δύο εμποτισμένες με αίμα του θύματος χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος.

Ο δράστης στην εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής Αττικής ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες την αλληλουχία των ενεργειών του κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία.

Για την υπόθεση εξετάστηκαν συνολικά πάνω από 300 άτομα.

Το γεγονός της αφαίρεσης της τσάντα της, την επιλογή του τόπου και το χρόνο τέλεσης καθώς και τον προσεκτικό σχεδιασμό της επίθεσης από το δράστη, προέκυψε ενδείξεις που παραπέμπουν κυρίως σε ανθρωποκτονία με οικονομικό κίνητρο.

Ύστερα από συνεχείς αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και μετά από επίδειξη της φωτογραφίας του δράστη σε υπαλλήλους καταστημάτων και κατοίκους της περιοχής το πρωί της Τρίτης (07/11/2017) ο δράστης συνελήφθη. Ο ίδιος όπως προέκυψε είχε απασχολήσει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις