ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο Αθηνών - Ξύλο και επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο Αθηνών - Ξύλο και επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Πρωτοφανείς εικόνες, «άγριο» ξύλο και τραυματίες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών - Τρεις τραυματίες από την επέμβαση της Αστυνομίας - Εγκλωβισμένοι οι συμβολαιογράφοι

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Σοκαριστικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. «Άγριο» ξύλο, σπρωξίματα, τραυματίες και χρήση χημικών συνθέτουν το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο κτήριο του Ειρηνοδικείου, όπου επρόκειτο να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

plli

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι μέσα στο κτήριο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όταν οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», του ΠΑΜΕ, της Λαϊκή Ενότητας και άλλων συλλογικοτήτων.

Μάλιστα, τα πράγματα ξέφυγαν και έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών μέσα στο κτήριο. Από τα επεισόδια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξαν τρεις τραυματίες. Μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με προβλήματα δύσπνοιας από τα χημικά.

Ωστόσο, το θρίλερ συνεχίστηκε, αφού οι διαδηλωτές δεν επέτρεπαν στους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν από το κτήριο, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ τους φυγαδεύουν.

4305248 copy
mat2

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν μετά από άγριες συγκρούσεις να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το κτήριο, με την κατάσταση, ωστόσο, να παραμένει έκρυθμη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμενόταν να ξεκινήσουν 29 πλειστηριασμοί ακινήτων καθώς οι συμβολαιογράφοι τερμάτισαν τις κινητοποιήσεις τους.

Προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί, στο κτήριο του Ειρηνοδικείου βρίσκονται τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ , με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Πηγή βίντεο: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις