ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος μετά από καταδίωξη

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος μετά από καταδίωξη

Το τροχαίο δυστύχημα, όπου έχασε τη ζωή του ένας 61χρονος, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/01) στην περιοχή της Σίνδου.

Από καρδιακή προσβολή φέρεται να έχασε τη ζωή του ο 61χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο, μετά από καταδίωξη φορτηγού αυτοκινήτου από αστυνομικούς.

Τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, αναφέρουν ότι ο 61χρονος, είχε μπει νωρίτερα παράνομα στο ελληνικό έδαφος μαζί με δύο συμπατριώτες του, από περιοχή των Ευζώνων στο Κιλκίς. Και οι τρεις επέβαιναν σε φορτηγάκι, το οποίο οδηγούσε ένας 73χρονος Έλληνας, που όπως όλα δείχνουν, είχε αναλάβει να τους προωθήσει έναντι αμοιβής στο εσωτερικό της χώρας.

Στο ύψος του Πολυκάστρου, το φορτηγάκι έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος το αγνόησε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι το νομό Θεσσαλονίκης, όπου στην περιοχή της Σίνδου, το φορτηγάκι ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο. Από τα συντρίμμια του οχήματος απεγκλωβίστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Ο οδηγός και δύο εκ των μεταφερόμενων Αλβανών, 24 και 28 ετών, έφεραν τραύματα που δεν ενέπνεαν ανησυχία ενώ και ο 61χρονος όταν απεγκλωβίστηκε διατηρούσε τις αισθήσεις του και από την πρώτη εξέτασή του δεν φαινόταν να έχει κάποια εμφανή τραύματα.

Λίγο αργότερα, όμως, κι ενώ επρόκειτο να διακομιστεί σε νοσοκομείο μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες, εξέπνευσε. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό, ότι ο θάνατός του πιθανότατα να προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

«Φως» στα αίτια του θανάτου του, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, ενώ η σορός του βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, ο 73χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ αστυνομικοί συνέλαβαν κι έναν 33χρονο Έλληνα που επέβαινε σε δεύτερο όχημα και λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις