ΕΛΛΑΔΑ

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου: Συντετριμμένος ο Αλέξης Τσίπρας

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου: Συντετριμμένος ο Αλέξης Τσίπρας

Λύγισε ο πρωθυπουργός, απαρηγόρητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συγκλονισμένη η Πόπη Τσαπανίδου

Σχεδόν όλο το υπουργικό Συμβούλιο, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στενοί του συνεργάτες και πολλοί φίλοι από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο που πορεύτηκαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια, έδωσαν το «παρών» στο Α’ Νεκροταφείο για να πουν το τελευταίο αντίο στον Θοδωρή Μιχόπουλο.

Ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, 14 Ιανουαρίου, προδομένος από την καρδιά του στα 66 του χρόνια.

Η είδηση του θανάτου έσκασε σαν βόμβα, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην δημοσιογραφική πιάτσα. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένας από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους δημοσιογράφους δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση και την ΕΡΤ, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία κι από θέσεις ευθύνης σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.

Με αξιόλογη κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία ο Θοδωρής Μιχόπουλος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν και στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Είχε ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνδιαμορφώνοντας την επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

Σήμερα, στο Α’ Νεκροταφείο, ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν τον Θόδωρο. Συντετριμμένος ο Αλέξης Τσίπρας, λύγισε βλέποντας το φέρετρο με τον φίλο του. Απαρηγόρητος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε σε όλους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκινεί το μήνυμα που ανέβασε στο Facebook ο πρωθυπουργός:

tsipras mixopoulos

Συγκλονισμένη και η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, της οποίας ήταν αρχισυντάκτης επί σειρά ετών στην ΕΡΤ. Ήταν στο αυτί της καθημερινά, ο άνθρωπος που την καθοδηγούσε στην πρωινή εκπομπή.

Δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του, πολιτικοί που πορεύτηκαν μαζί και πολλοί φίλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον Θοδωρή Μιχόπουλο, που αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό…

Δείτε τις φωτογραφίες στο Gallery του Newsbomb.gr