ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο έγκλημα στην Ηλεία: Νεκρός 55χρονος – Αναζητείται ο δράστης

Άγριο έγκλημα στην Ηλεία: Νεκρός 55χρονος – Αναζητείται ο δράστης

Το θύμα έφερε τραύμα στο κεφάλι, πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο

Σε εγκληματική ενέργεια φαίνεται ότι οφείλεται ο θάνατος του Ρουμάνου που διακομίστηκε νεκρός με αυτοκίνητο χθες το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου από δύο συμπατριώτες του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, η οποία εξετάζει με προσοχή κάθε πτυχή.

Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 55 ετών, έφερε τραύμα στο κεφάλι (χαρακιά), το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο και πιθανότατα στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας ξεκίνησαν εκτεταμένη έρευνα, καθώς οι ενδείξεις περί ανθρωποκτονίας ήταν ισχυρές.

Αρχικά οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου ξεκίνησαν από τους δύο ομοεθνείς του που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι βρήκαν τον 55χρονο να κείτεται τραυματισμένος στην άκρη του επαρχιακού δρόμου που συνδέει τη Μυρτιά με τα Δουνέικα και ότι αποφάσισαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να τον διακομίσουν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι όταν τον επιβίβασαν, φαινόταν ότι είχε σφυγμό, ενώ επισήμαναν ότι δεν τον γνώριζαν προσωπικά.

Ωστόσο, από την κατάθεση του έτερου Ρουμάνου προέκυψαν διαφορετικά στοιχεία, τα οποία και οδήγησαν στο να αποκαλυφθεί το πραγματικό σημείο της τέλεσης του εγκλήματος. Όπως πληροφορήθηκε από έγκυρη αστυνομική πηγή η εφ. «Πατρίς», ο 55χρονος βρέθηκε νεκρός –και πιθανότατα δολοφονήθηκε- μέσα σε λυόμενη κατασκευή στην Ξυλοκέρα, όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του, κάτι που πιστοποιήθηκε από την έρευνα των αστυνομικών.

Από χθες το απόγευμα έχουν γίνει προσαγωγές από την Ασφάλεια, καθώς εικάζεται ότι κάποιο επεισόδιο με συγκάτοικό του οδήγησε στην τέλεση εγκλήματος μέσα στο παράπηγμα. Παράλληλα, ο ένας από τους δύο Ρουμάνους έχει μπει στο αστυνομικό «μικροσκόπιο», για να διαπιστωθεί αν σκόπιμα έστρεψε την αστυνομική έρευνα σε άλλο σημείο.

Έχει ήδη παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 55χρονου Ρουμάνου, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας Πύργου για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών συνεχίζονται. Υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή είπε στην εφ. «Πατρίς» ότι «δεν υπάρχει ακόμα σύλληψη. Προανακριτικά θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο» και πρόσθεσε ότι έχουν προκύψει ενδείξεις προς κάποιο ή κάποια από τα προσαχθέντα πρόσωπα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικές ειδήσεις