ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάχρονος ψάρεψε θράψαλο - γίγας σε παραλία των Χανίων (pics&vid)

Δεκάχρονος ψάρεψε θράψαλο - γίγας σε παραλία των Χανίων (pics&vid)

Δεν πίστευε στα μάτια του ο 10χρονος Μιχάλης όταν μαζί με έναν φίλο του εντόπισαν στην παραλία ένα θράψαλο-γίγας!

Όπως αναφέρει το neatv.gr, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (16/3) όταν σε μια καθιερωμένη βόλτα στην παραλία του Τερσανά στο Ακρωτήρι, είδαν ένα τεράστιο καλαμάρι να παλεύει να ξεφύγει από τα βράχια της ακροθαλασσιάς. Ο 10χρονος σαν γνήσιος ψαράς μόλις το είδε, δεν το φοβήθηκε και το τράβηξε στη στεριά.

Το θράψαλο έχει μήκος 1 μέτρο και 40 εκατοστά και είναι αρκετά βαρύ για έναν 10χρονο αλλά ο ίδιος ψαρεύει από πολύ μικρότερος και δε σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να το αποφύγει αφού αρχικά σκέφτηκε ότι θα ήταν ένας πολύ καλός μεζές!

Ο πρώτος που κάλεσε στο τηλέφωνο μόλις κατάφερε την εντυπωσιακή ψαριά του ήταν ο πατέρας του ο οποίος του μαθαίνει την τέχνη του ψαρέματος.

Και στο παρελθόν θράψαλα τέτοιου μεγέθους έχουν εντοπιστεί σε παραλίες της Κρήτης αν και οι πληθυσμοί αυτοί εντοπίζονται κυρίως στον ανατολικό Ειρηνικό στις ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Ζει από τα 0 μέχρι και τα 1.200 μέτρα βάθος και το μήκος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4 μέτρα. Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει αρκετά τον προσανατολισμό των θράψαλων γίγας.

Δείτε το βίντεο από το neatv.gr που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις