ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο 8χρονος που θα συμμετέχει πλέον σε όλες τις κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ!

Αυτός είναι ο 8χρονος που θα συμμετέχει πλέον σε όλες τις κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ!

Αν ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου σας κίνησε την περιέργεια και σας έκανε να «κλικάρετε» την εν λόγω είδηση, τότε το πιο πιθανό είναι πως ενδιαφερθήκατε να μάθετε όλη την αλήθεια αναφορικά με το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα νέο!

Πώς είναι δυνατόν ένα οκτάχρονο παιδί να συμμετέχει σε όλες τις ζωντανές κληρώσεις του ΟΠΑΠ; Γιατί ένα παιδί του Δημοτικού επιλέχθηκε ως κεντρικό πρόσωπο του δημοφιλέστερου παιχνιδιού στην Ελλάδα; Άραγε, με ποιον τρόπο ο νεαρός αυτός μαθητής θα λαμβάνει μέρος στη σημαντική αυτή διαδικασία;

Η αλήθεια είναι πως με βάση όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία αναφορικά με τη συμμετοχή ανήλικων σε τυχερά παιχνίδια, τότε η παραπάνω είδηση δεν μπορεί να ευσταθεί. Για την ακρίβεια, αποτελεί μέρος της «μάστιγας» των fake news!
Πράγματι, στις μέρες μας, οι ψευδείς ειδήσεις διαδίδονται με απίστευτη ταχύτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, τα fake news «ταξιδεύουν» έξι φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τις πραγματικές ειδήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να είμαστε καλά ενημερωμένοι αναφορικά με τα θέματα που μας ενδιαφέρουν, προκειμένου να μην πέφτουμε θύματα ορισμένων ατόμων τα οποία, με γνώμονα το κέρδος, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες, μπερδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη!

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με τον μαθητή;

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ένα οκτάχρονο παιδί δεν μπορεί να λάβει μέρος στις κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ! Αν υπήρχε σωστή ενημέρωση δεν θα κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο τίτλοι όπως ο παραπάνω. Άλλωστε, είναι σαφές ότι ο ΟΠΑΠ εναρμονίζεται πλήρως με την Ελληνική Νομοθεσία και προστατεύσει το καταναλωτικό κοινό. Με λίγα λόγια, ανήλικοι δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, απαγορεύεται ρητά ακόμη και η είσοδος ανήλικων στα πρακτορεία του, ακόμη και όταν συνοδεύονται από ενήλικους!

Αν θέλετε, λοιπόν, να μάθετε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα και να ενημερωθείτε πλήρως για το τι πραγματικά ισχύει για τους κανόνες των παιγνίων, τότε σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.mathetonopap.gr.

Να θυμάστε πως η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση είναι το μόνο «όπλο» που έχουμε στη μάχη κατά των fake news, των ψεύτικων ειδήσεων που καθημερινά βλέπουμε και διαβάζουμε, των ψευδών πληροφοριών που μας παραπλανούν, όπως εκείνη με τον οκτάχρονο που -όπως γνωρίζετε πλέον- ΔΕΝ θα συμμετέχει στις κληρώσεις του ΤΖΟΚΕΡ!