ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση και ξύλο στον Γιάννη Μπουτάρη (vids+pics)

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση και ξύλο στον Γιάννη Μπουτάρη (vids+pics)

Επίθεση από δεκάδες άτομα δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (19/05) ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο - Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης γλίτωσε μετά την επέμβαση των συνοδών του.

Ο Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στο Λευκό Πύργο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Εκεί, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αρχικώς υβρίστηκε για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και στους ίδιους τους Ποντίους. Ο Δήμαρχος δεν αντιδρούσε, μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς, απαίτησαν να απομακρυνθεί.

Αρκετοί μάλιστα δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και στο αυτοκίνητό του. Τότε άνδρες της ασφάλειάς του επενέβησαν και τον απομάκρυναν από το σημείο σε κατάσταση σοκ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε ακολούθως στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Πηγή: thestival, life-events

Σχετικές ειδήσεις