ΠΑΙΔΕΙΑ

ΒΑΚΑΛΟ ART & DESIGN

ΒΑΚΑΛΟ ART & DESIGN

Οι εκπρόσωποι της BΑΚΑΛΟ ART & DESIGN απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στη σχολή τους και τη σχέση τους με την αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο επιστημονικός τομέας που δίνετε περισσότερη έμφαση;

Η Σχολή Βακαλό Art & Design ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1958, εισάγοντας τη συστηματική εκπαίδευση των εφαρμοσμένων τεχνών στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα παραμένει επικεντρωμένη στην παροχή ανώτατων, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, σπουδών στο πεδίο του Design και συγκεκριμένα στo Graphic Design (γραφιστική), το Interior Design (αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου) και το Digital Design. Παράλληλα λειτουργεί μονοετή εργαστήρια και ταχύρυθμα σεμινάρια εικαστικών τεχνών, φωτογραφίας, κόμικς, σκηνογραφίας-ενδυματολογίας, κ.ά.

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα σε επίπεδο σπουδών;

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Βακαλό ήταν η μοναδική σχολή Design στη χώρα μας. Σήμερα, 58 χρόνια μετά την ίδρυσή της, συνεχίζει να ξεχωρίζει στην Ελλάδα και να περιλαμβάνεται στα διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν είναι τέσσερα:

1) Η παράδοση και η εξειδικευμένη εκπαιδευτική εμπειρία, συνέπεια της μακρόχρονης αποκλειστικής επικέντρωσης στο πεδίο του Design, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική φιλοσοφία της, που επικεντρώνεται στη σφαιρική, ανθρωποκεντρική μόρφωση και στον συνεχή εκσυγχρονισμό.

2) Η «οικογενειακή» ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα του τρόπου διεύθυνσης, του αριθμητικά μικρού μεγέθους της, αλλά και της μακρόχρονης παρουσίας ενός προσεκτικά επιλεγμένου εκπαιδευτικού προσωπικού.

3) Ο καθοριστικός ρόλος της στην εξέλιξη του ελληνικού Design, μέσω των διακεκριμένων –εντός και εκτός Ελλάδας– αποφοίτων της, αλλά και του πρωτογενούς πειραματικού και ερευνητικού έργου που υλοποιείται στο πλαίσιο των σπουδών.

4) Η πληρότητα του προγράμματος Bachelor of Arts, το οποίο ολοκληρώνεται σε 3 χρόνια, με μέσο όρο 30 διδακτικών ωρών την εβδομάδα (Οκτώβριος-Ιούνιος).

Ποια είναι η σύνδεσή σας με την αγορά εργασίας και με τα ξένα Πανεπιστήμια;

Η ευρεία αναγνωρισιμότητα και το κύρος της Σχολής Βακαλό αποτελούν, έτσι κι αλλιώς, ένα «διαβατήριο» των αποφοίτων της στον επαγγελματικό χώρο. Καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική αποκατάσταση παίζει το γραφείο εύρεσης εργασίας, το οποίο κοινοποιεί στους ενδιαφερόμενους τελειόφοιτους και απόφοιτους αγγελίες εργασίας, αφού πρώτα τις ελέγξει και τις αξιολογήσει.

Παράλληλα, η στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με επαγγελματίες διακεκριμένους σε διάφορους τομείς του Design αφενός διατηρεί την εκπαίδευση σε συνεχή επαφή με τις ανάγκες και τα δεδομένα της «αγοράς», αφετέρου είναι καθοριστική για τη σφαιρική ενημέρωση των σπουδαστών γύρω από τις συνθήκες και τα ζητούμενα του επαγγέλματος του designer.

Τέλος, οι απόφοιτοι της Σχολής αποκτούν αυτομάτως πτυχίο (Bachelor of Arts ή Master of Arts) από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby, απολαμβάνοντας όλα τα πλεονεκτήματα των κατόχων ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών. Η συνεργασία της Σχολής με το Πανεπιστήμιο, η οποία χρονολογείται από το 1996, δεν είναι της μορφής «franchising», αλλά συνίσταται στην πλήρη αποδοχή και πιστοποίηση του προγράμματός της «ως έχει».

www.vakalo.gr

www.facebook.com/VakaloCollege

Δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.