ΠΑΙΔΕΙΑ

Δώσε την ευκαιρία στα παιδιά σου να ζήσουν μία βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία

Δώσε την ευκαιρία στα παιδιά σου να ζήσουν μία βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία

Πώς μπορούμε να δώσουμε περισσότερα ερεθίσματα στα παιδιά μας;

Υπάρχει τρόπος να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν; Πώς θα τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν πολλούς γονείς, οι οποίοι προβληματίζονται σχετικά με το μέλλον των παιδιών τους.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες και προγράμματα που συμβάλλουν στη διευρυμένη μάθηση και το «άνοιγμα των οριζόντων» των μικρότερων μελών της κοινωνίας, των μικρών ηρώων που ζουν ανάμεσά μας.

Μία συναρπαστική βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με επισκέψεις χωρίς κόστος, και διαδραστικές δραστηριότητες σε προγράμματα μουσείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων, προσφέρει, για μία ακόμη φορά, το πολύπλευρο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», που περνάει στη δεύτερη φάση του.

Το γνωρίσαμε το 2017, όταν 8.507 μαθητές από 107 σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός των σχολικών αιθουσών, που κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους και να τους ταξιδέψουν στον σαγηνευτικό κόσμο της μάθησης.

Ένα διαφορετικό «ταξίδι» στη γνώση

Τώρα, για μία ακόμη φορά, μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο αυτό εγχείρημα, η Stoiximan, επενδύει σε μία ανάλογη πρωτοβουλία και προσφέρει μία ακόμη σημαντική ευκαιρία σε περισσότερους από 12.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν, χωρίς κόστος, σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη αυτή φάση που ξεκινάει, συμπεριλαμβάνει εξορμήσεις σε χώρους όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη (Παιχνιδιών), το Μουσείο Πειραμάτων και το STEM Education, καθώς και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

159

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι δεν είναι το μοναδικό πρόγραμμα της κορυφαίας εταιρείας στοιχηματισμού στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, που έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν νέες γνώσεις. «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» ήταν ένα ακόμη πρόγραμμα που απευθύνθηκε σε μαθητές απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, που παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, να τη γνωρίσουν και να την εξερευνήσουν. Έπαιξαν, ενθουσιάστηκαν, έκαναν νέους φίλους και επισκέφτηκαν μέρη που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να γνωρίσουν.

Έτσι, επέστρεψαν στις ακριτικές περιοχές που μένουν αλλαγμένοι, γεμάτοι νέα ερεθίσματα και πολλές εμπειρίες που θα θυμούνται για πάντα.

Πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα;

Η διαδικασία για την ένταξη των μαθητών στο πρόγραμμα είναι απλή. Εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία είναι διαθέσιμα και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα, να συμπληρώσουν την αίτηση ανά πόλη ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να λάβουν απαντητικό e-mail το οποίο τους καθοδηγεί με πολύ απλά βήματα πώς να ολοκληρώσουν τη σχετική κράτηση και διαδικασία.

Σημειώνεται ότι με κάθε αίτηση του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», δηλώνεται και ότι γίνονται αυτόματα δικαιούχοι των δωρεάν εισιτηρίων του προγράμματος. Σε πρώτη φάση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι τάξεις Γ’ και Δ’ Δημοτικού όλων των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τη φόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.