ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρίδης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη «Μονή της Χώρας»

Καιρίδης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη «Μονή της Χώρας»

Τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολίασε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τέμενος τη «Μονή της Χώρας» χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτη».

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως αποτελεί μία «απολύτως καταγγελτέα κίνηση», τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «όπως το έθεσε και το υπουργείο Εξωτερικών. Όλα τίθενται».

«Είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και έρχεται σήμερα ο Ερντογάν, σε συνέχεια με αυτό που έγινε με την Αγιά Σοφιά, κλείνοντας το μάτι στο ακραίο ισλαμιστικό εκλογικό ακροατήριό του», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε: «Δεν υπάρχει κανένας κατευνασμός. Ο Ερντογάν έκανε στροφή, όχι η Ελλάδα. Ο Ερντογάν πήγε από το Μητσοτάκης γιοκ, στο να μην έχουμε ούτε παραβιάσεις».

Καταλήγοντας, για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο κ. Καιρίδης είπε ότι «είναι μία επίσκεψη εργασίας», τονίζοντας ότι στα σοβαρά ζητήματα, τα πράγματα είναι μπλοκαρισμένα.