ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τόλης Φασόης απόψε στο Koo Koo

Ο Τόλης Φασόης απόψε στο Koo Koo
Ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Sharp Ties θα παρουσιάσει τραγούδια από το προσωπικό του album και αγαπημένες του διασκευές...

Ο Τόλης Φασόης, η φωνή των Sharp Ties, του πιο επιτυχημένου αγγλόφωνου ελληνικού συγκροτήματος της τελευταίας 30ετίας, θα κάνει μια σειρά live εμφανίσεων, αρχίζοντας απόψε από το Koo-Koo.

Ο Τόλης Φασόης θα παρουσιάσει τραγούδια από το πρόσφατο προσωπικό του album “Just for a day”, τραγούδια από το πρώτο lp των Sharp Ties, καθώς και διασκευές (cover version) αγαπημένων του τραγουδιών.

Μαζί του θα εμφανιστούν οι εξαιρετικοί μουσικοί Βαγγέλης Καραπέτρος, Πάνος Τζινιόλης, Πάρης Γκαγκαστάθης και Λευτέρης Βαρθάλης.

Τη βραδιά θα ανοίξει το συγκρότημα των Penny Dreadful. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.


Bio

Ο Τόλης Φασόης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980.

Οι Sharp Ties και ο Τόλης Φασόης (ιδρυτής, τραγουδιστής και συνθέτης του γκρουπ) γνώρισαν με το album “Get that beat” (1981) μεγάλη επιτυχία και υψηλές πωλήσεις στην Ελλάδα, γεγονός που δικαιολογημένα τους έδωσε ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του ελληνικού σύγχρονου ροκ.

Από τη διάλυση των Sharp Ties (1992) και μέχρι την επανεμφάνισή τους το 2005, όταν άνοιξαν τη συναυλία των Fun Lovin’ Criminals στο Gagarin, απείχε από τις live εμφανίσεις.

Σταθερά δημιουργικός και ανήσυχος όμως, έγραψε αγγλικούς στίχους για τους Gordon Gano των Violent Femmes, Steve Wynn των Dream Syndicate, Marc Almond των Soft Cell και Eric Burdon των Animals, όταν αυτοί συμμετείχαν στο cd των ΠΥΞ ΛΑΞ «Χαρούμενοι στην πόλη των τρελλών».

Με επιρροές από Leonard Cohen, Talking Heads και David Bowie, ο Τόλης Φασόης παρουσίασε το πρώτο του προσωπικό album “Just for a day” με 10 τραγούδια και ως bonus track την επιτυχία που τον ανέδειξε “Get that beat” από live ηχογράφηση.

Koo-Koo Live Music Bar
Ιάκχου 17 Γκάζι
Τηλ. 210-3450930, 693 3331003