ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για τον Σεπτέμβριο

Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος είναι η περίοδος των αλλαγών, της αναδιοργάνωσης και της επιστροφής στην καθημερινότητα. Προσπαθείς ακόμα να μπεις σε πρόγραμμα; Βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις για να σε βοηθήσουμε να προσαρμοστείς στην πραγματικότητα. Η πόλη είναι γεμάτη εκδηλώσεις για αυτό βγες έξω και ανακάλυψε την Αθήνα από την αρχή!

Κατερίνα Ηλιάκη

Σινεμά

Πέρασε το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχεις δει ούτε μία ταινία στα θερινά σινεμά της πόλης; Καταπολέμησε τη μελαγχολία του Σεπτεμβρίου και θυμήσου τις ξέγνοιαστες μέρες των διακοπών, παρακολουθώντας μία υπαίθρια προβολή. Ακόμα προλαβαίνεις. Από τις πρώτες εβδομάδες του μήνα κυκλοφορούν νέες και ενδιαφέρουσες ταινίες, όπως το Τζέισον Μπορν, το Sully και το Sing Street. Επίσης συνεχίζεται το Athens Open Air Film Festival με ελεύθερη είσοδο αλλά και οι προβολές κλασικών φιλμ στο ΚΠΙΣΝ. Τι καλύτερο έχεις να κάνεις την Κυριακή το βράδυ;

Σεμινάρια

Θέλεις να βγάζεις τις καλύτερες φωτογραφίες ή να βελτιώσεις το λόγο σου; Δοκίμασε να παρακολουθήσεις ένα από τα σεμινάρια που διοργανώνονται σε πολυχώρους ή μουσεία. Υπάρχουν μαθήματα δημιουργικής γραφής, επιμέλειας κειμένων, εικονογράφησης, φωτογραφίας, κινηματογράφου, κοσμήματος... Πάρε τη μεγάλη απόφαση και ξεκίνα κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει. Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο, μπορείς να ξεκινήσεις μαθήματα online. Το coursera, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σελίδες που προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Μουσική

Το μουσικό ημερολόγιο του Σεπτεμβρίου, είναι γεμάτο με συναυλίες από ετερόκλητους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ο Κήπος του Μεγάρου θα φιλοξενήσει την ορχήστρα Academica Αθηνών (14/9), αλλά και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9). Η Τεχνόπολη θα υποδεχτεί έντεχνους καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (14/9 ) και ο Σωκράτης Μάλαμας (19/9). Σημαντικά είναι και τα ονόματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό όπως η Lara Fabian, η LP και ο Sivert Høyem. Επίλεξε ανάλογα με τα γούστα σου!

Εκθέσεις

Κιτς αντικείμενα, ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, ημίγυμνες κοπέλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες και πρωτότυπα ζωγραφικά έργα φιλοξενούν οι εκθέσεις που εγκαινιάζονται τον Σεπτέμβριο σε αθηναϊκές γκαλερί και μουσεία! Η αρχή γίνεται στις 15/9 με το «Remains of a Summer Bliss» του Βασίλη Μπαλάσκα στις Kalfayan Galleries, ενώ στις 22/9 ακολουθεί το «Imago Ignota» του καλλιτέχνη Μανώλη Ζαχαριουδάκη στην Αίθουσα τέχνης «έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου». Την επόμενη μέρα η γκαλερί a.antonopoulou.art εγκαινιάζει την έκθεση με τίτλο «Το χάος των αναμνήσεων» και στο τέλος του μήνα το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Πίττα στην έκθεση με τίτλο «Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης 1985-1989».

Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Μην πτοείσαι από τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου. Μια συναυλία, μια ταινία ή μία βόλτα με καλή παρέα θα αλλάξουν τελείως τη διάθεσή σου. Καλό φθινόπωρο να έχουμε!