ΣΕΙΣΜΟΙ

Ισχυρός σεισμός στην Ηλεία: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr

Ισχυρός σεισμός στην Ηλεία: Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr
Καθησυχάζει ο κ. Λέκκας τους κατοίκους της Ηλείας

Σεισμός | Σεισμός Ηλεία | Ευθύμιος Λέκκας: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο Νewsbomb.gr ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, για το σεισμό μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία και ταρακούνησε το απόγευμα της Δευτέρας (04/02/2019) ολόκληρη την Πελοπόννησο.

«Ο σεισμός που σημειώθηκε στο θαλάσσιο δίαυλο μεταξύ της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου και έγινε αισθητός τόσο στην Ηλεία όσο και στο νησί του Ιονίου εντάσσεται στην σεισμικότητα που εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας», σχολίασε ο κ. Λέκκας.

Τόνισε ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος και πρόσθεσε ότι παρατηρούν την εξέλιξη του φαινόμενου.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:41 και είχε ένταση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε δώσει αρχικά τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Θα «πνιγεί» η Ελλάδα τις επόμενες ώρες - Αεροχείμαρροι πάνω από τη χώρα (vid)

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα επιστραφούν τα ποσά - Αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία

Σχετικές ειδήσεις