ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Τα συγκινητικά μηνύματα στα social media

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Τα συγκινητικά μηνύματα στα social media
«Έφυγε» ο σπουδαίος καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Πλήθος κόσμου τόσο από τον καλλιτεχνικό όσο και από τον πολιτικό χώρο αποχαιρετούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αγαπητός τραγουδοποιός και τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/09).

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας διέμενε στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό.

Σήμερα τα ξημερώματα, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Αύριο Τρίτη, επρόκειτο να δώσει συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της οργάνωσης «Μαζί για το παιδί».

Με το που έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, πλήθος κόσμου -τόσο από τον καλλιτεχνικό όσο και από τον πολιτικό χώρο- αποχαιρετούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον σπουδαίο καλλιτέχνη, εκφράζοντας την θλίψη τους για την μεγάλη αυτή απώλεια.

Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Πατούλης και Νίκος Κοτζιάς στέλνουν «το τελευταίο τους αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα».

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον σπουδαίο καλλιτέχνη, με ανάρτηση της στο Instagram, μέσα από δικούς του στίχους. «’Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά πρέπει να φύγω’. Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη «Άλλαξαν πολλά» για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.» έγραψε η Σοφία Ζαχαράκη.

Τα συλλυπητήριά του έστειλε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μέσα από το Twitter, γράφοντας: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη».

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter εξέφρασε την θλίψη για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Νίκος Κοτζιάς. Ο ίδιος σε ανάρτησή του έγραψε: «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη».


Με μηνύματα στο Facebook, είπαν «το τελευταίο αντίο» και ο Γιάννης Κότσιρας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Έλενα Ακρίτα και η Ελένη Δήμου, εκφράζοντας την θλίψη τους για τον χαμό του καλλιτέχνη.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Συγκλονίζουν τα λόγια του Κώστα Μακεδόνα – Δείτε τι είπε (vid)

Σχετικές ειδήσεις