Ανανεώθηκε:

Σοκ στο Πανελλήνιο: Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Σοκ στο Πανελλήνιο: Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο πανελλήνιο: Σοκ έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και τους αμέτρητους θαυμαστές του, η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αγαπητός τραγουδοποιός και τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/09), σε ηλικία 63 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας διέμενε στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελευταία συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

Σήμερα τα ξημερώματα, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 04:30 από την κόρη του καλλιτέχνη.

Χθες το βράδυ διασκέδαζε με παρέα στην περιοχή «Πηγάδι» της Μαγνησίας. Σε επικοινωνία του τηλεοπτικού σταθμού STAR, με τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του «Ράδιο Ένα» Βόλου, Ηλία Κουτσέρη, ανέφερε ότι ο ερμηνευτής ήταν ευδιάθετος χθες βράδυ και διασκέδαζε με την παρέα του στο χωριό «Πηγάδι» στον Πτελεό.

Γύρω στις 22:00 αποχώρησε για το σπίτι, προκειμένου να ξεκουραστεί, καθώς σήμερα θα ταξίδευε για Αθήνα. «Είχε ζωντάνια και ενεργητικότητα, τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό συμβάν» πρόσθεσε.

Αύριο Τρίτη, επρόκειτο να δώσει συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της οργάνωσης «Μαζί για το παιδί».

Διαβάστε επίσης: «Δεν θα ξεχάσω τα γέλια μας» - Συγκινεί η Άλκιστις Πρωτοψάλτη

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Εργάστηκε χειρωνακτικά στην αποθήκη μιας δισκογραφικής εταιρείας, με την οποία αργότερα κατά σύμπτωση, θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ. Ήταν το 1978 και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κυκλοφόρησε ένα δίσκο extended play 45’ στροφών με τον τίτλο "Gaspar", με τους "P.L.J. Band" και με αγγλικό στίχο.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές και μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη, το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

lavrenths-maxairitsas-2.jpg
01
INTIME NEWS

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Émigré", Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, "Κίτρινα Ποδήλατα", Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, "Μagic De Spell", Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλιππος Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, "W.C." κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Δείτε επίσης: Τα συγκινητικά μηνύματα στα social media

Δισκογραφία

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

  • "Όπως σας αρέσει" του θεάτρου Τέχνης
  • "Τρικυμία" του Σαίξπηρ
  • "Ομήρου Ιλιάδα"
  • "Ο πρίγκιπας και ο φτωχός"
  • "Χωρίς οικογένεια"
  • "Η θαλλασοχώρα"
  • "Ο πεταλουδόσαυρος"
  • "Τρωάδες"

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός ΤΩΡΑ στο Λονδίνο

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved