Ανανεώθηκε:

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του αγαπημένου τραγουδοποιού

Διαμαντόπουλος Χρήστος Διαμαντόπουλος Χρήστος

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του αγαπημένου τραγουδοποιού

Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή, καθώς πέθανε ο εμβληματικός συνθέτης και τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο τραγουδοποιός ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας, τα ξημερώματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το προηγούμενο βράδυ, ο τραγουδοποιός είχε πραγματοποιήσει συναυλία στο Βόλο μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένιωσε αδιαθεσία και στις 06:30 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βόλου.

Ήταν όμως αργά. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα. Ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο, η πιθανότερη αιτία είναι η ανακοπή καρδιάς.

Δείτε την gallery:

387433_10150352669674480_2146930537_n.jpg
01
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδοποιός, διέμενε τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο.

Η ζωή και η καριέρα του

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει δηλώσει επανελλημένα πως είναι οπαδός της Νίκης Βόλου.

Δισκογραφία

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

χει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

  • "Όπως σας αρέσει" του θεάτρου Τέχνης
  • "Τρικυμία" του Σαίξπηρ
  • "Ομήρου Ιλιάδα"
  • "Ο πρίγκιπας και ο φτωχός"
  • "Χωρίς οικογένεια"
  • "Η θαλλασοχώρα"
  • "Ο πεταλουδόσαυρος"
  • "Τρωάδες"

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός ΤΩΡΑ στο Λονδίνο

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved