ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2019: Πέτυχε το σχέδιο της ΕΛΑΣ! Μικροεπεισόδια στην Αθήνα–Μολότοφ σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη

Πολυτεχνείο 2019: Πέτυχε το σχέδιο της ΕΛΑΣ! Μικροεπεισόδια στην Αθήνα–Μολότοφ σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη

«Κλεφτοπόλεμος» και μικρής έκτασης επεισόδια στην περιοχή των  Εξαρχείων - Κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ στη Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη - Χημικά και φωτιές στην Πάτρα - Δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές - Για πρώτη φορά η Αστυνομία δεν άφησε τους μπαχαλάκηδες να δράσουν

Ως επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αποτροπή επεισοδίων κατά τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και της Πατησίων, με τους Αστυνομικούς «να καταλαμβάνουν» το άντρο των κουκουλοφόρων.

2759845.jpg
«Κλεφτοπόλεμος» και μικρής έκτασης επεισόδια στην περιοχή των ΕξαρχείωνIntimenews.gr

Με συντονισμένες κινήσεις η Αστυνομία μπήκε το απόγευμα της Κυριακής (17/11) στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε πολυκατοικίες όπου είχαν εισβάλει ομάδες ατόμων που φέρονται να ήταν έτοιμες να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο εσωτερικό των πολυκατοικιών και στις ταράτσες έφερε στο φως πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιούνταν σε επιχειρήσεις κατά των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κατάφεραν να αποκλείσουν τόσο την είσοδο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων όσο και τους γύρω δρόμους, καθιστώντας απαγορευτική την είσοδο επίδοξων ταραξιών στο ιστορικό κτήριο.

Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν δρακόντεια και όπως τονίζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο στόχος επτεύχθη, μιας και οι 5.000 αστυνομικοί που ήταν επί ποδός στην Αθήνα πρόλαβαν και απομόνωσαν τους μπαχαλάκηδες πριν αναλάβουν δράση.

«Κλεφτοπόλεμος» και μικρής έκτασης επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (17/11) στην περιοχή των Εξαρχείων όπου κουκουλοφόρι πετούσαν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτήριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι 2 από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα επεισόδεια στα Εξάρχεια στη Gallery:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (17/11) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις και δύο προσαγωγές ατόμων που σκόπευαν να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντόπισαν σακίδια με δοχεία βενζίνης και μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Όλοι οι συλληφθέντες και προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια όπου και εξετάζονται.

Μολότοφ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άτομα που είχαν μείνει πίσω όταν πέρασε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων από την Καμάρα και εκτιμάται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κινήθηκαν προς την περιοχή της Ροτόντας και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη:

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αρριανού, η οποία σβήστηκε άμεσα από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Χημικά και φωτιές στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ της Κυριακής (17/11) και στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια της μίας εκ των δύο πορειών που οργανώθηκαν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, φθάνοντας στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ερμού, κοντά στην αστυνομική διεύθυνση, πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους ακολουθούσαν.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Πάτρα στην Gallery:

Τα ίδια άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κουκούλες, πέταξαν επίσης πέτρες εναντίον των αστυνομικών, ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Από την πλευρά τους, οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ στην συνέχεια καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους μέχρι το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Νέα επιδείνωση: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα πληγούν