ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Η ΕΛ.ΑΣ. «κατέλαβε» τα Εξάρχεια - «Ντου» σε πολυκατοικίες και συλλήψεις μέσω… drone

ΤΩΡΑ: Η ΕΛ.ΑΣ. «κατέλαβε» τα Εξάρχεια - «Ντου» σε πολυκατοικίες και συλλήψεις μέσω… drone
Newsbomb

Την ώρα που η μεγαλειώδης πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου βρίσκεται σε εξέλιξη, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν προς πολυκατοικίες που υπάρχουν πληροφορίες ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ορμητήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη ενώ πανίσχυρη αστυνομική δύναμη βρίσκεται περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων.

Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν εντός πολυκατοικίας ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια με δοχεία βενζίνης και μπουκάλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από τις προσαγωγές:

Δείτε τι εντόπισαν οι αστυνομικοί μεσα στην πολυκατοικία:

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση της Αστυνομίας συνεχίζεται καθώς οι αστυνομικοί μπήκαν και σε άλλη πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη. Δύο άτομα προσήχθησαν.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατεία Εξαρχείων είναι άδεια από κόσμο.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας ενώ σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και τα Αστυνομικά τμήματα όλης της Αττικής υπό το φόβο επίθεσης.

Το μεγαλύτερο βάρος ωστόσο έχει πέσει στο κέντρο της πρωτεύουσας με την κρατική μηχανή να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση σοβαρών επεισοδίων. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, ενώ στόχος της Αστυνομίας είναι να προλάβει και να απομονώσει τους μπαχαλάκηδες πριν αναλάβουν δράση.

Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών με τις εκκενώσεις κτηρίων που ήταν υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών και η παρουσία των ΜΑΤ εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου έχουν δημιουργήσει συνθήκες έντασης που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και εντείνουν τους φόβους για τυχόν επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο 2019 LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις - Ξεκίνησε η μεγάλη πορεία

Σχετικές ειδήσεις