ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λάρισα: Από κηδεία η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά

Κορονοϊός - Λάρισα: Από κηδεία η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά
larissanet.gr

Το σχέδιο των υγειονομικών Αρχών προβλέπει εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού Ρομά και, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, τα 17 συνολικά συνεργεία του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν από το πρωί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξέταση του πληθυσμού.

Στους κατοίκους, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα).

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν καταρτίσει ένα σχέδιο που προβλέπει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε κάθε περίπτωση (ανά γειτονιές και οικοδομικά τετράγωνα) με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν. Ειδική μέριμνα επίσης υπάρχει και για τη μεταφορά και την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η Περιφέρεια «δε θα αφήσει να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα και η Θεσσαλία για κανέναν και για τίποτε» έστειλε με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης (13/05) ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «δώσαμε εντολή να καταγραφούν και τα κλειστά σπίτια και θα έχουν συνέπειες για όσοι δεν βρίσκονται εκεί».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην κηδεία ενός 50χρονου Ρομά την Τρίτη 5 Μαΐου, οπότε και είχαν καταγραφεί εικόνες συνωστισμού.

Δείτε αναλυτικά:

Για το σχέδιο μίλησε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και υπεύθυνος για τη δομή καραντίνας της Αρωγής κ. Βασίλης Πινακάς:

Τα νέα κρούσματα

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται κάποια ακόμη, 3 στο σύνολο τους, να εξεταστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στη συνέχεια, βρέθηκε θετικό ένα ακόμη κρούσμα που ήταν εκτός ιχνηλάτησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για νεαρό Ρομά που είχε ελαφρά συμπτώματα και επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί, υπεβλήθη σε ανάλογες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Η λήξη της καραντίνας στον οικισμό της Νέας Σμύρνης όπως φαίνεται μεταφράστηκε λανθασμένα σε λήξη του συναγερμού.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία, την περιφέρεια και τον δήμο Λάρισας εξαιτίας των νέων κρουσμάτων στην περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μικρή αναζωπύρωση της μετάδοσης του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τοπική κοινωνία επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός για τα νέα κρούσματα καθώς τα επτά εξ αυτών είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων - Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν έχει «πληγώσει» ο κορονοϊός

Σχετικές ειδήσεις