ΕΛΛΑΔΑ

Αστυφύλακας έβγαζε χρήματα εκβιάζοντας αλλοδαπούς

Αστυφύλακας έβγαζε χρήματα εκβιάζοντας αλλοδαπούς

Από την υποχρέωσή του να προστατεύει τους πολίτες, τώρα βρίσκεται ο ίδιος αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Ο λόγος για έναν αστυφύλακα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, λαθρεμπορία και απάτη.

Μάλιστα, στις «δουλειές» είχε μαζί του και δύο γυναίκες αλλοδαπές.

Ο 39χρονος αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν την Τρίτη στην Αθήνα και οι δύο Ρουμάνες, ηλικίας 27 και 22 ετών.

Ωστόσο, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων μελών της συγκεκριμένης «παρέας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, στις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, εισήλθε με πολιτική περιβολή σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και επικαλούμενος εκβιαστικά την ιδιότητά του, απαίτησε από τους αλλοδαπούς ενοίκους το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, απειλώντας τους ότι διαφορετικά θα τους συλλάβει. Από την περίπτωση αυτή κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.145 ευρώ.

Επιπλέον, ο 39χρονος αστυφύλακας, με την ίδια εκβιαστική μέθοδο, εξανάγκασε έναν από τους αλλοδαπούς ενοίκους, να πουλάει σε συμπατριώτες του παράνομα λαθραία τσιγάρα, που τον προμήθευε ο ίδιος. Όπως προέκυψε, από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, κατάφερε να αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, ο αστυφύλακας και οι δύο αλλοδαπές συναυτουργοί του, εντός αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και ιδίως για την παράδοση των λαθραίων τσιγάρων και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από την πώλησή τους.

Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης εγκληματικών πράξεων, βρέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός από κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, καθώς και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε χώρους και σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσε ο αστυφύλακας στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος διαβατηρίων αλλοδαπών υπηκόων

• μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων

• μία μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί από την Κρήτη το 2008

• ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή προκειμένου να πετύχει την είσπραξη των ασφαλίστρων

• μεγάλος αριθμός βεβαιώσεων και βιβλιαρίων ασφαλίσεως υγείας αλλοδαπών

• τρεις χιλιάδες επτακόσια (3.700) ευρώ

• πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ελληνικών και ρουμανικών αρχών

• χίλια τετρακόσια ογδόντα (1.480) φυσίγγια πιστολιού

• ένα πιστόλι CZ χωρίς γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τρεις συλληφθέντες αφορούν, κατά περίπτωση, στα αδικήματα της εκβίασης, της παράβασης καθήκοντος, της λαθρεμπορίας, της απάτης και της παράβασης των διατάξεων περί αλλοδαπών και όπλων.

Η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.