ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Καιρός σήμερα - Κακοκαιρία «Μήδεια» - Όλες οι ειδήσεις: Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη για την κακοκαιρία πραγματοποιείται σήμερα από στις 11:00 στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόντες είναι, επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Χιόνια από Κηφισιά μέχρι Παλαιό Φάληρο

Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη περιοχές στην Αττικής, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει ξεκινήσει την επέλασή της στο Λεκανοπέδιο.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Πεντέλη από νωρίς το βράδυ όπου η χιονόπτωση ήταν ισχυρή, ενώ και στο Μαρούσι οι πολίτες ξύπνησαν βλέποντας να έχουν πιάσει χιόνι οι δρόμοι. Ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας άρχισε να χιονίζει λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς.

Σε περιοχές όπως το Χαϊδάρι, η Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι αλλά ακόμα και το Παλαιό Φάληρο χιονίζει.

Δείτε βίντεο από το Χαϊδάρι:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από το βράδυ της Δευτέρας τα και καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και αύριο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο Λεκανοπέδιο.

Δείτε φωτογραφίες από τα Μελίσσια στη gallery του Newsbomb.gr:

Δείτε φωτογραφίες από τα Εκάλη και Νέα Ερυθραία στη gallery του Newsbomb.gr:

Άλπεις η... Πολιτεία

Χιονισμένο είναι το τοπίο στα βόρεια προάστια της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της από τα ξημερώματα.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr οι δρόμοι είναι... απροσπέλαστοι και τα χιόνια έχουν καλύψει τα αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr:

ΗΣΑΠ: Κανονικά τα δρομολόγια – Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα από «Ειρήνη» μέχρι Κηφισιά

Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια στην γραμμή 1 του ΗΣΑΠ μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί.

Τα προβλήματα προκλήθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί στο τμήμα από Ειρήνη μέχρι Κηφισιά λόγω χιονόπτωσης στα βόρεια προάστια.

Συγκεκριμένα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους σταθμούς Νερατζιώτισσα, ΚΑΤ, Μαρούσι και Κηφισιά.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί, η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ αποκαταστάθηκε πλήρως.

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών σε εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Λεωφόρο Αθηνών

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δρόμος είναι πλέον καθαρός και έγινε άρση της απαγόρευσης για την κυκλοφορία φορτηγών.

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία «Μήδεια»

Πού βρέχει και πού χιονίζει ΤΩΡΑ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα από το χιονιά - Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας