ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG Κακοκαιρία: Λευκή «εισβολή» στην Αττική - Βγήκαν τα εκχιονιστικά στο Σύνταγμα

LIVE BLOG Κακοκαιρία: Λευκή «εισβολή» στην Αττική - Βγήκαν τα εκχιονιστικά στο Σύνταγμα
INTIME NEWS

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» - Πού εντοπίζονται προβλήματα - Καρέ - καρέ η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας χιονίζει, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έντονη ήταν η χιονόπτωση στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ισχυρή σύσταση σε εργαζομένους και κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, απευθύνει η Πολιτική Προστασία.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Απεγκλωβισμός ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα

H Πυροσβεστική κατάφερε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο 8 άτομα που ήταν μέσα στα ακινητοποιημένα τους οχήματα, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, στη Δ.Ε. Άνοιξης του δήμου Διονύσου Αττικής. Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 2 πυροσβέστες με ένα όχημα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε και ένα άτομο στην Παιανία Αττικής από ακινητοποιημένο όχημα καθώς και ακόμα ένα άτομο στη Ριτσώνα του δήμου Χαλκιδέων. Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 3 πυροσβέστες με ένα όχημα αντίστοιχα.

Κλειστή για 24ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Διαβάστε στο LIVE BLOG την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Ροή Ειδήσεων