ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κρίσιμη η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού στο Ηράκλειο - Αναζητά ένα «θαύμα»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κρίσιμη η κατάσταση του τρίχρονου αγοριού στο Ηράκλειο - Αναζητά ένα «θαύμα»
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Στη ΜΕΘ της μονάδας Παίδων του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο τρίχρονος που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι σε χωριό του Ηρακλείου και δεν ανέπνεε για περισσότερο από δυο ώρες. Τι είπε στο Newsbomb.gr για την κατάστασή του η διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα η περιπέτεια του τρίχρονου Ζαχαρία από τη Λιγόρτυνο στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο μικρός που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι με νερό και αρχικά θεωρήθηκε νεκρός, μετά από πολύωρες προσπάθειες ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής και εν τέλει διακομίστηκε και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ της μονάδας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Η κατάστασή του, βέβαια, παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Το γεγονός ότι το παιδί για αρκετή ώρα δεν ανέπνεε με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται ο εγκέφαλός του είναι αυτό που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με το ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ να έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καταφέρει να κρατήσει στη ζωή τον μικρό Ζαχαρία, όπως ονομάστηκε το πρωί της Πέμπτης (18.03) σε μια σπαρακτική σκηνή που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

«Πριν από λίγο είχα επικοινωνία εκ νέου με τους γιατρούς της ΜΕΘ στη μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται το παιδί, καθώς ενημερώνομαι διαρκώς για το θέμα. Το παιδί είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι αρκετά βαριά, παραμένει διασωληνωμένο και παρακολουθείται συνεχώς από τους υπεύθυνους γιατρούς, παρακολουθούν όλα τα ζωτικά του όργανα, όλες τις αντιδράσεις. Η κατάσταση, όμως, είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε στο Newsbomb.gr η κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

«Αυτό που είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε, είναι πως από την πρώτη στιγμή, από τις 16:17 που έχει καταγραφεί το περιστατικό, και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ και στο ΠΑΓΝΗ έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για το παιδί. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας για δυο ώρες και 45 λεπτά δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί κάνοντας προσπάθειες για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο καρδιογράφημα που έγινε εντοπίστηκε μια μικρή αντίδραση, ένας καρδιακός παλμός και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία για να διακομιστεί το παιδί στο ΠΑΓΝΗ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την προσπάθεια των γιατρών, υπογράμμισε πως «Η προσπάθεια των γιατρών συνεχίστηκε στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια στη μονάδα του ΕΚΑΒ που συναντήθηκαν στον δρόμο και εκεί η αναισθησιολόγος διασωλήνωσε αμέσως το παιδί για το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τη ΜΕΘ της μονάδας παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου το παιδί νοσηλεύεται μέχρι και αυτή την ώρα. Οι γιατροί πραγματικά έχουν κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και αυτό το γνωρίζει και η οικογένεια, είναι ενήμερη για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει».

Κλείνοντας, η κ. Μπορμπουδάκη υπογράμμισε πως «Οι καταστάσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες, ελπίζουμε να γίνει το καλύτερο, τουλάχιστον οι γονείς γνωρίζουν πως έχει γίνει το καλύτερο δυνατό για το παιδί τους. Βρέθηκα κοντά στους γιατρούς και μπορώ να επιβεβαιώσω πως ό,τι είναι δυνατό να γίνει για το παιδί έχει γίνει και συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με την πλάτη στον τοίχο το ΕΣΥ: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr