ΕΛΛΑΔΑ

Με την πλάτη στον τοίχο το ΕΣΥ: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr

Με την πλάτη στον τοίχο το ΕΣΥ: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δυσοίωνα για την Ελλάδα, που καθημερινά καταγράφει «μαύρα» ρεκόρ σε διασωληνωμένους με την κατάσταση στο σύστημα υγείας να είναι κάτι παραπάνω από οριακή.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω του κορονοϊού. Την ώρα που είχαν αρχίσει οι συζητήσεις για μερικό άνοιγμα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η πραγματικότητα αποτέλεσε ψυχρολουσία για όλους. Επιστήμονες, κυβέρνηση και κυρίως πολίτες που είδαν τα επιδημιολογικά δεδομένα να εκτοξεύονται και τις αντοχές του συστήματος υγείας να δοκιμάζονται σε οριακό βαθμό.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ξεφεύγει και να φτάνει στους 645, περισσότεροι από ποτέ από την αρχή της πανδημίας, ενώ ανακοινώθηκαν παράλληλα 3.073 κρούσματα και 45 νέοι θάνατοι στη χώρα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού έχουν παίξει και οι μεταλλάξεις. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εντοπίστηκαν 439 νέα στελέχη και έφτασαν συνολικά στα 2.589 στην Ελλάδα.

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας την Πέμπτη 18 ΜαρτίουNewsbomb.gr

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική είναι ανύπαρκτες, ενώ «απειλούνται» και της περιφέρειας. Δυστυχώς, αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πορείας της πανδημίας τις επόμενες μέρες, τότε η επόμενη εβδομάδα θα είναι εφιαλτική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca