ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη των επιδημιολόγων: «Κόκκινες περιοχές» και σχολεία στο τραπέζι

Έκτακτη σύσκεψη επιδημιολόγων
Intime News

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης (06/04) οι επιδημιολόγοι για το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για Κοζάνη, Αχαΐα, Κιλκίς, Κάρπαθο, Γρεβενά, Κω, Ευρυτανία, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Κορινθία, Καρδίτσα, Κάρπαθο, Σέρρες, Κάλυμνο, Πέλλα και Καστοριά.

Παράλληλα, επί τάπητος στη συνεδρίαση τέθηκε το άνοιγμα των σχολείων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη λόγω της μεγάλης αύξησης στο ιικο φορτίο. Υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στα νοσοκομεία στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς παρατηρείται αύξηση σε νοσηλείες και διασωληνωμένους.

Το πρωί της Τετάρτης (07/04) αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου. Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα πλην των σχολείων δεν υπάρχει άλλο θέμα στην ατζέντα.

Ανησυχητική εικόνα από τα λύματα

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα των 7 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 29 Μαρτίου – 4 Απριλίου, σε σχέση με την εβδομάδα 22-28 Μαρτίου.

Οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από -2% στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι -94% στα Χανιά. Επισημαίνεται, όμως, ότι σταθερές παραμένουν ουσιαστικά οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής (-2%) και της Πάτρας (-5%), καθώς στις δύο αυτές περιοχές οι μεταβολές εμπίπτουν στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.

Αντίθετα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις πόλεις του Βόλου (+112%), της Ξάνθης (+88%) και της Θεσσαλονίκης (+56%).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1.883 στην Αττική, 1.159, 296 στον Πειραιά και 622 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.532 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 751 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις