ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Άνθης: H ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την τραγική εξέλιξη

Στάθης Άνθης

Τραγικός επίλογος δόθηκε στην υπόθεση της εξαφάνισης του Στάθη Άνθη, που ζούσε και εργαζόταν ως σερβιτόρος στην Αγγλία, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός του.

Πιο αναλυτικά, οι βρετανικές Αρχές ταυτοποίησαν τη σορό από το δείγμα DNA, που έδωσε ο αδελφός του Δημήτρης, αλλά και από την οδοντοστοιχία, σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Υπενθυμίζεται πως η σορός που ήταν σε προχωρημένη σήψη, εντοπίστηκε στις 13 Απριλίου στα βράχια πίσω από το ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν ο Στάθης Άνθης.

Τα ίχνη του χάθηκαν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου όταν ξημερώματα βγήκε από το παράθυρο του δωματίου του. Την εικόνα αυτή έδωσε η συγκάτοικος και συνάδελφός του.

Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και το Χαμόγελο του Παιδιού, στην οποία αναφέρει: «Η αναζήτηση του Ευστάθιου Άνθη, 33 ετών, είχε τραγική κατάληξη, καθώς σήμερα 18 Μαΐου 2021 ταυτοποιήθηκε η σωρός του ενήλικου ατόμου.

Τα αίτια θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί για τη συνεργασία το φορέα Missing People του Ηνωμένου Βασιλείου και την αστυνομία της Κορνουάλλης.

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη εξαφάνιση πραγματοποιήθηκε η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του Ευστάθιου Άνθη για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης».

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας:

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Σταύρος Γεωργίου τόνισε ότι για την οικογένεια δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας καθώς και ότι σε περίπτωση ταυτοποίησης θα θεωρείτο ο θάνατος δολοφονία.

«Έχουμε ζητήσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροψίας και των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων» υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία οφείλουν αν απαντήσουν οι βρετανικές Αρχές.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Γεωργίου:

Το «μοιραίο» τατουάζ

Πριν από περίπου ένα μήνα, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Το τατουάζ σε σχήμα καρδιάς που είχε ο Στάθης Άνθης στο στήθος του και αυτό, στην δεξιά του γάμπα, ήταν, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυπτε αποκλειστικά εκείνη την ημέρα στο Mega o αδελφός του και ο δικηγόρος του, τα ίδια τατουάζ που έφερε η σορός του άνδρα που είχε βρεθεί από την Ακτοφυλακή στον κόλπο του Μπίγκμπερι στην Βρετανία.

Ο αδελφός του, Γιώργος Άνθης, είχε μιλήσει στην εκπομπή και έδειχνε να επικεντρώνεται στα όσα του έχει πει η συγκάτοικος του Στάθη, η οποία φαίνεται να είναι και η τελευταία που τον είδε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Άνθης, το εσώρουχο που έφερε η σορός, είναι της ίδιας σειράς με αυτά που είχε στις αποσκευές του ο Στάθης Άνθης.

Το χρονικό

Ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαρτίου o Στάθης Άνθης χάθηκε με περίεργο τρόπο από το δωμάτιο όπου έμενε με συγκάτοικο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της στις 5:00 τα ξημερώματα ο Άνθης φόρεσε τα ρούχα του, βγήκε από το παράθυρο του δωματίου τους και όχι από την πόρτα και χάθηκε.

Μισή ώρα πριν ήταν εκτός χώρου, σύμφωνα με την κάμερα ασφαλείας που τον κατέγραψε σ’ ένα μικρό κοντινό χωριό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική - ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Εκτός υπηρεσίας όσοι αρνηθούν