ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη: «Έτρεχαν έξω με τρύπια ράσα και ρούχα» - Συγκλονίζει δικηγόρος για την επίθεση

Μονή Πετράκη: «Έτρεχαν έξω με τρύπια ράσα και ρούχα» - Συγκλονίζει δικηγόρος για την επίθεση

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα, στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα περί ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε καυστικό υγρό, μάλλον βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες.

Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό ήταν ο πρώην Μητροπολίτης Λαρίσης και νυν Γουμενίσσης, Δημήτριος ο οποίος προήδρευε του δικαστηρίου και οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς, Κύριλλος, και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο. Από την επίθεση, επλήγησαν και δύο δικηγόροι των συνοδικών δικαστηρίων.

Οι τέσσερις από τους μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γ. Γεννηματά» με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Στο «Λαϊκό» βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Συγκλονίζει η περιγραφή δικηγόρου που ήταν παρών στην επίθεση

Εντός του χώρου του συνοδικού δικαστηρίου και αυτόπτης μάρτυρας του πρωτοφανούς περιστατικού ήταν ο Λαρισαίος δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας. Ο κ. Παπαλιάγκας βρίσκονταν εκεί για άλλη υπόθεση, εκπροσωπώντας ηγούμενο Μονής από την περιοχή της Καρδίτσας.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο κ. Παπαλιάγκας περιέγραψε τον δράστη ως έναν άντρα νεαρό σε ηλικία, με ωχρό χρώμα στο πρόσωπο και «σφιγμένο το ένα μπράτσο» όπου όπως αποδείχθηκε έκρυβε το βιτριόλι.

«Είχε κάνει μία αίτηση εξαίρεσης στον Μητροπολίτη Κασσανδρείας και πλησιάζοντας την έδρα τους πήρε με τη σειρά. Έτσι όπως καθόντουσαν, τον γραμματέα, τους Μητροπολίτες ακόμη και τους δικηγόρους» συμπληρώνει ο Λαρισαίος δικηγόρος. «Ακολούθησαν στιγμές αλλοφροσύνης, ένας φρουρός άκουσε τις φωνές και μπήκε μέσα για να σταματήσει το δράστη, οι μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση βγήκαν έξω τρέχοντας και αλαλάζοντας. Ήταν δραματική η εικόνα να τους βλέπουμε να τρέχουν έξω με τρύπια κυριολεκτικά ράσα και ρούχα!» σημείωσε ο Λαρισαίος δικηγόρος στο onlarissa.gr

Αποκάλυψε τέλος πως τον τραυματισμένο Μητροπολίτη Άρτης μετέφερε στο νοσοκομείο ένας από τους μάρτυρες της δικής του υπόθεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό – Είχε συλληφθεί για ναρκωτικά