ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το μπουκάλι με το καυστικό υγρό

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το μπουκάλι με το καυστικό υγρό

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζουν ενδελεχώς τα υπολείμματα των μπουκαλιών της επίθεσης που εξαπέλυσε ο ιερομόναχος κατά των 7 Μητροπολιτών.

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρίσκονται τα υπολείμματα των μπουκαλιών με το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεση κατά των επτά Μητροπολιτών, των δικηγόρων και του αστυνομικού ο 37χρονος ιερομόναχος.

Το CNN Greece δημοσιεύει φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τα μπουκάλια και όπως φαίνεται οι ετικέτες επιβεβαιώνουν ότι ο δράστης τα προμηθεύτηκε από το Διαδίκτυο, ωστόσο προορίζονται μόνο για εργαστηριακή χρήση.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν βρει και ορισμένες σελίδες που πουλούν τη συγκεκριμένη χημική ουσία, όπως αναφέρει η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Η προμήθειά της, όπως αναγράφεται, μπορεί να γίνει αυστηρά για εργαστηριακή χρήση, όμως το πιο σοβαρό είναι πως στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο υγρό περιέχει 96% θειικό οξύ.

Ο 37χρονος είχε μαζί του δύο τέτοια μπουκάλια, αλλά πρόλαβε να χρησιμοποιήσει μόνο το ένα πριν τον συλλάβει ο αστυνομικός που επίσης έπεσε θύμα της επίθεσης.

Ο ιερομόναχος πραγματοποίησε την επίθεση αμέσως μόλις άκουσε την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου για την καθαίρεσή του.

Δικηγόρος του ιερομόναχου στο Newsbomb.gr - «Xρήζει ψυχιατρικής φροντίδας»

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την επίθεση με καυστικό υγρό με στόχο τους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φαίνεται ότι ήταν ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος. Ο δικηγόρος του ιερομόναχου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Όπως υπογράμμισε ο εντολέας του «χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος «πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας». «Είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών» πρόσθεσε.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τον Μητροπολίτη Βέροιας ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα αν η απόφαση ήταν υπέρ της καθαίρεσης του.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο εντολέας του λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία την ώρα της επίθεσης δεν τα είχε μαζί του και για αυτό ζήτησε «να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αίτημα για από κοινού επιμέλεια της Λυδίας κατέθεσαν οι γονείς του πιλότου - Τι αναφέρουν