ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Μονή Πετράκη: Στον εισαγγελέα ο 37χρονος - «Πλήρωσε τη χημική ουσία 40 ευρώ από το Ίντερνετ»

37χρονος ιερομόναχος
INTIME NEWS

Μονή Πετράκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έξω από την Ευελπίδων

Οργή έχει προκαλέσει η επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Πέμπτης από την οποία τραυματίστηκαν 10 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 7 Μητροπολίτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο 37χρονος ιερομόναχος θα μεταβεί σήμερα στην Ευελπίδων προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του έξω από το κτήριο 16, ο δικηγόρος του 37χρονου κ. Θεοδωρόπουλος έκανε λόγο για ένα ψυχιατρικά ασθενές άτομο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε λέγοντας πως η άδικη πράξη που τέλεσε «κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγνατογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε».

Αναφορικά με την καυστική ουσία που έριξε στους Μητροπολίτες, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε πως την αγόρασε έναντι 40 ευρώ από το Ίντερνετ, χωρίς να προβαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του υγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη χημική ουσία είχε αγοράσει πριν δύο με τρεις μέρες.

Ο δικηγόρος του 37χρονου κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος

Το κοινό σημείο με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Η αγορά καυστικού υγρού μέσω ίντερνετ είναι η «κοινή συνισταμένη» της χθεσινής επίθεσης σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη και της επίθεσης της 20ης Μαΐου 2020 που είχε γίνει στην Καλλιθέα με θύμα την Ιωάννα.

Η δράστις που εκτόξευσε το βιτριόλι στην Ιωάννα φέρεται να είχε αγοράσει μέσω ίντερνετ το καυστικό υγρό έναντι 4,5 ευρώ.

Το ίδιο έκανε ο ιερέας που εξαπέλυσε την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Στην ερώτηση των αστυνομικών που βρήκε το βιτριόλι, απάντησε ότι το αγόρασε μέσω ίντερνετ.

Το περιστατικό αποδεικνύει ότι εύκολα και με «ένα κλικ» μπορεί κάποιος σχεδόν ανέξοδα να προμηθευτεί θειικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανήκεστη βλάβη σε περίπτωση που κάποιος το εκτοξεύσει με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο 37χρονος αγόρασε μέσω ίντερνετ δύο μπουκάλια με βιτριόλι, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι τα είχε κρυμμένα κάτω από τα ράσα του.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η παρέμβαση του αστυνομικού που βρισκόταν έξω από την αίθουσα, όπου διεξαγόταν το Συνοδικό Δικαστήριο, αποδείχτηκε σωτήρια. Ο αστυνομικός άκουσε τις φωνές για βοήθεια, μπήκε στην αίθουσα και τότε σταμάτησε τον 37χρονο ιερέα, πριν προλάβει να εκτοξεύσει και το δεύτερο μπουκάλι με καυστικό υγρό. Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί εάν δεν βρισκόταν στο χώρο ο αστυνομικός, ο οποίος στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τον δράστη κάηκε από το υγρό στο χέρι.

Ο 37χρονος βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου με το ερώτημα της καθαίρεσης, λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πήγε στο Συνοδικό Δικαστήριο αποφασισμένος για όλα. Είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και όταν κατάλαβε ότι θα επικυρωθεί η καθαίρεσή του, τότε εξαπέλυσε τυφλή επίθεση σε βάρος των μητροπολιτών. Η επίθεση χαρακτηρίζεται τυφλή, καθώς από τα «πυρά» του δεν ξέφυγαν ούτε ένας κληρικός που δεν είχε σχέση με την απόφαση αλλά ούτε και δύο δικηγόροι, ένας εκ των οποίων μάλιστα εκπροσωπούσε τον ίδιο.

Η παρέμβαση του αστυνομικού τον ανάγκασε να επιχειρήσει να τραπεί σε φυγή, χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας φέρεται να κατέθεσε ότι επιτέθηκε στους αρχιερείς γιατί θα τον καθαιρούσαν αδίκως. Ο 37χρονος δράστης είναι ιερομόναχος που παλιότερα ανήκε στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και κατόπιν στη Μητρόπολη Βέροιας. Διατηρεί προφίλ στα social media, κάνοντας κατήχηση τους πιστούς.

Η αρχή του τέλους για τον 37χρονο ιερέα

Η αρχή του τέλους για εκείνον στους κόλπους της εκκλησίας ήταν το 2018, όταν είχε συλληφθεί για ναρκωτικά. Αναλυτικότερα, ήταν Ιούνιος του 2018 όταν ο ιερέας συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τότε, λειτουργούσε σε ένα χωριό της Ημαθίας. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τότε ότι η ιδιότητά του ως ιερέας του έδινε την «αυτοπεποίθηση» να πιστεύει ότι οι αστυνομικοί δεν θα τον υποπτευτούν. Οι άντρες της Ασφάλειας, ωστόσο, είχαν «δέσει» την υπόθεση και εντόπισαν κάτω από το ράσο του τα ναρκωτικά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, κατόπιν κινήθηκαν οι εσωτερικές διαδικασίες της εκκλησίας για την καθαίρεσή του.

Το πέρας των διαδικασιών αυτών ήταν προγραμματισμένο για χθες στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Υπενθυμίζεται ότι επτά μητροπολίτες φέρουν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ ένας εξ αυτών που η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρότερη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Για δύο ακόμη εξετάζεται η μεταφορά τους στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γεννηματάς, καθώς φέρουν σοβαρότερα τραύματα στο πρόσωπο.

Οι επτά που δέχθηκαν την επίθεση είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης. Εξ αυτών, στο ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Άρτης.

Ο αστυνομικός που συνέλαβε τον ιερέα φέρει ελαφρότερα τραύματα από το καυστικό υγρό και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στον Άγιο Παντελεήμονα: «Αφήστε με, αφήστε με» φώναζε η 25χρονη στους τέσσερις βιαστές της