ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο - Καταγγελία ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από βοσκό

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο - Καταγγελία ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από βοσκό

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική σχετικά με το τι προκάλεσε την μεγάλη πυρκαγιά

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμενων, προκειμένου να οριοθετηθεί η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Ελειό Κεφαλονιάς, ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι.

Όπως ανέφερε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η φωτιά ίσως οφείλεται σε εμπρησμό. «με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», σημείωσε η Ρόδη Κράτσα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στο νησί. Παράλληλα η Περιφερειάρχης τόνισε πως «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική σχετικά με το τι προκάλεσε την μεγάλη πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών στο χωριό Καπανδρίτι, όμως οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των Πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων απέτρεψαν τα χειρότερα.

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο, αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας», ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Ελειού-Πρόνων. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 38 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 καναντέρ, 1 air tractor, 4 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα. Ακόμα, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα (5/7) - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ