ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κεφαλονιά: Απειλούνται σπίτια στο Καπανδρίτι - Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες

Φωτιά Κεφαλονιά: Απειλούνται σπίτια στο Καπανδρίτι - Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες

Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για να τεθεί η φωτιά στην Κεφαλονιά υπό έλεγχο - Ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το κατασβεστικό έργο πνέουν στην περιοχή

Εξαιρετικά σοβαρή είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στον Ελειό της Κεφαλονιάς. Αναλυτικότερα, υπάρχουν δυο μέτωπα ένα στην Αγία Ειρήνη και ένα στο Καπανδρίτι, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστούν.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, ειδικά στο Καπανδρίτι, η κατάσταση αξιολογείται ως σοβαρότερη, καθώς η φωτιά βρίσκεται στον οικισμό και απειλούνται πλέον σπίτια.

Τιτάνια είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές. Στο σημεία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν τα Πετζετέλ καθώς και το Έρικσον. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Στην Αγία Ειρήνη δεν υπάρχει ρεύμα και η επικοινωνία γίνεται με δυσκολία (ακόμη και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι προβληματικό)

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολη η καθημερινότητα των ανεμβολίαστων - Τι ισχύει για ταξίδια με πλοία, διασκέδαση, εργασία