ΕΛΛΑΔΑ

Ο «άλλος άνθρωπος» σημαίνει αλληλεγγύη…

Ο «άλλος άνθρωπος» σημαίνει αλληλεγγύη…

«Κάποια μέρα ο Κώστας είδε δύο παιδιά να μαλώνουν σε έναν κάδο σκουπιδιών για ένα σάπιο μήλο. Τότε ξεκίνησαν όλα»...

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε η Καλλιόπη Χ. στο Newsbomb.gr τόσο την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει πολλοί συμπολίτες μας λόγω ανεργίας και μέτρων λιτότητας, όσο και την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να βοηθήσουν τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες. Την ημέρα εκείνη, η ιδέα για τη δημιουργία μιας κουζίνας διαφορετικής από τις άλλες, πήρε σάρκα και οστά.

«Ο άλλος άνθρωπος», όπως ονομάζεται η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε συνανθρώπους του που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να αφυπνίσουν την κοινωνία μας και να προσφέρουν τα απαραίτητα σε όσους δεν τα έχουν.

SAM_0598

Η ομάδα σήμερα βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος και μαγείρεψε εκεί με τη συμμετοχή του κόσμου για μια ακόμα φορά να είναι μεγάλη. Όλοι μαζί, τρώνε στις πλατείες της Αθήνας. Βλέπετε, όταν ξεκίνησε αυτό το επιχείρημα, η ομάδα μαγείρευε σε σπίτια, όμως όταν έφτανε η ώρα της διανομής του φαγητού, πολύς κόσμος ντρεπόταν και έκανε πίσω... Έτσι, αποφάσισαν να μαγειρεύουν στις πλατείες προκειμένου να είναι το επιχείρημα πιο «οικείο» στον κόσμο...

Ας δούμε όμως τι είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr, τα μέλη της ομάδας.