ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ανατροπή - Αίρεται η παράταση του μίνι lockdown - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Ζάκυνθος  lockdown Κράτσα Χαρδαλιάς
φωτογραφία αρχείου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ζάκυνθος: Στην άρση της παράτασης των μέτρων που ανακοινώθηκε χθες προχωρούν οι αρχές. Τι λέει στο newsbomb.gr η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Ανατροπή φαίνεται ότι υπάρχει με την απόφαση να παραταθεί το μίνι lockdown στη Ζάκυνθο, καθώς όπως είπε στο newsbomb.gr η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα αργά το βράδυ της Πέμπτης αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στο νησί του Ιονίου.

«Διαπιστώθηκε τελικά ότι υπήρξε μεγάλη εκτόνωση του κορονοϊού» είπε η κ. Κράτσα στο newsbomb.gr.

Παράλληλα, η κ. Κράτσα τόνισε ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η δημοσίευση και του σχετικού ΦΕΚ, τονίζοντας ότι ευελπιστεί να κρατήσει η θετική επιδημιολογική πορεία και ενόψει δεκαπενταύγουστου.

Το newsbomb.gr και η Αμαλία Κάτζου επικοινώνησε και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή, λέγοντας ότι υπήρξε επαναξιολόγηση των δεδομένων καθώς και ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο βουλευτής Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσιος Ακτύπης, προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση αναφορικά με την μη εφαρμογή του μίνι lockdown στο νησί:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν.»

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε παράταση του lockdown μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00, με τα ακόλουθα μέτρα που θα θέτονταν σε εφαρμογή:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Ανατροπή - Αίρεται η παράταση του μίνι lockdown -Ρεπορτάζ Newsbomb.gr