ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκό «όχι» από το ΕΔΑΔ σε αιτήματα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Απορρίφθηκαν αιτήματα Ελλήνων υγειονομικών
AP

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε αιτήματα Ελλήνων υγειονομικών κατά του εμβολιασμού. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε δύο αιτήματα για μεταβατικά/ προσωρινά μέτρα που υποβλήθηκαν κατά της Ελλάδας, σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματιών του χώρου της Υγείας κατά του Covid-19.

Τα αιτήματα αυτά υποβλήθηκαν από 30 υγειονομικούς που εργάζονταν ανεξάρτητα ή σε ιδρύματα της δημόσιας υγείας και, μεταξύ άλλων, ζητούσαν την αναστολή του νόμου 4820/2021, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών ως προυπόθεση για τη συνέχιση της άσκησης των επαγγελμάτων τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΕΔΑΔ έλαβε τα δύο αιτήματα στις 2 Σεπτεμβρίου και η απόφαση απόρριψής τους ελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου, με βάση το ότι ήταν εκτός του πλαισίου του Κανόνα 39 (σχετικά με μεταβατικά μέτρα).

Οι εν λόγω υγειονομικοί επικαλούνται τα Άρθρα 2, 3, 4, 5, 6, 8 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στη χώρα μας οι αποκαλύψεις για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού: Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν όλες τις προεκτάσεις του κυκλώματος έκδοσης 34 πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά τρία εμβολιαστικά κέντρα στην Περιφέρεια, ενώ ερευνώνται προληπτικά άλλες 10 περιπτώσεις.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητά άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων σε όλη τη χώρα, όταν πληροφορούνται τέτοιες περιπτώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σχολική χρονιά μετ' εμποδίων - Κορονοϊός και ακρίβεια φέρνουν ανησυχία

Ράλι Ακρόπολις: Γκαζώνει το «Ράλι των Θεών» - Όσα πρέπει να ξέρετε στο Infographic του Newsbomb.gr