ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι ειδικοί κρούουν «καμπανάκι» κινδύνου για την αποφυγή συνωστισμού στις παρελάσεις

κορονοϊός ειδικοί παρελάσεις
Προβληματισμός ενόψει των παρελάσεων
ΙΝΤΙΜΕ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί ενόψει των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς και τις Αρχές για τον συγχρωτισμό ενόψει των παρελάσεων, με τους αριθμούς της πανδημίας να επιδεινώνονται καθημερινά.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρελάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ό, τι αποτελεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί. Να γιορτάσουμε και τις θρησκευτικές και τις εθνικές γιορτές χωρίς συγχρωτισμό. Μεγάλες παρελάσεις με κόσμο, είναι σχεδόν αυτοκτονικό, ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Ακόμη, σημείωσε ότι «πρέπει οι συγχρωτισμοί να αποφευχθούν με μια ωριμότητα, με μια κατανόηση των πραγμάτων που διακυβεύονται» και πρόσθεσε «γιατί ειδικά το σύστημα υγείας είναι στα όριά του στην βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί και άλλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».

Καπραβέλος: Η παρέλαση να γίνει χωρίς θεατές

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι «Με σεβασμό στους συμπολίτες μου, το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό. Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μη το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορωνοπάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη».

Πρόεδρος ΕΟΔΥ για παρελάσεις: Αποφύγετε τον συνωστισμό

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, αναφέρθηκε χθες Τετάρτη από την Θεσσαλονίκη στις λιτανείες και τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, λέγοντας πως «τα μέτρα είναι (αυτά)που λέμε από την αρχή. Αποστάσεις, μάσκα, να αποφύγουμε το συνωστισμό», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας όμως «πως η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι ίδια και αυτό είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού. Υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ, εάν εμβολιαστούμε σε μεγαλύτερο ποσοστό, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε συζητήσεις για την παρέλαση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Λίλη: Με έχουν «χαλάσει» πράγματα που είδα στο GNTM - Γιατί κυκλοφορώ με μπαστούνι

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε περιμένουμε τις περισσότερες βροχές στο νέο κύμα κακοκαιρίας

Το «σκονάκι» της ΔΟΕ σαμποτάρει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών