ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δολιοφθορά στο... χριστουγεννιάτικο δέντρο - «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα»

Δήμος Θεσσαλονίκης Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι δράστες της δολιοφθοράς στο χριστουγεννιάτικο δέντρο - Μηνυτήρια αναφορά από τον δήμο Θεσσαλονίκης
thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Δύο οι δράστες της δολιοφθοράς στο χριστουγεννιάτικο δέντρο - Μηνυτήρια αναφορά από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στο Τ.Α. Λευκού Πύργου προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε δολιοφθορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11/2021, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κατασκευών και Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν επιτόπιου ελέγχου στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαπίστωσε ότι τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που δένουν και σταθεροποιούν το έλατο είχαν λυθεί με ανθρώπινη παρέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικές βίδες που δένουν τα συρματόσχοινα είχαν ξεβιδωθεί και είχαν πεταχτεί σε κοντινή απόσταση από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δράστες της δολιοφθοράς φέρεται να είναι δύο άτομα που αναζητούνται και τα οποία έλυσαν τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που κρατούσαν το έλατο στη βάση του. Εκείνη την ημέρα, μάλιστα, έπνεαν στη Θεσσαλονίκη ισχυροί άνεμοι, με τους ανθρώπους του κεντρικού Δήμου να σημειώνουν ότι «από θαύμα δεν είχαμε κάποιο ατύχημα»!

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν την ίδια στιγμή σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

«Αντιληφθήκαμε προχθές ότι τα στηρίγματα καταστράφηκαν. Ψάξαμε να δούμε τι μπορεί να έχει γίνει και εξετάζοντας το υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι, είδαμε ότι κάποιοι σκαρφάλωσαν στην κατασκευή και τα κατέστρεψαν. Πρόκειται για ειδικές κατασκευές κι αυτό που συνέβη έχει τρομερή επικινδυνότητα διότι αν απουσιάζουν τα συρματόσχοινα υπάρχει κίνδυνος πτώσης του έλατου» περιγράφει στην ιστοσελίδα thestival.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές, να υπάρξει φύλαξη του χώρου ώστε να μην σημειωθούν ξανά τέτοια περιστατικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr, grtimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Έλληνας από τη Νότια Αφρική το πρώτο κρούσμα – Εντοπίστηκε στην Κρήτη

Πλεύρης: Μόνο εμβολιασμένοι στα θεματικά πάρκα τα Χριστούγεννα, αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου