ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδι γεύσεων στο Ζάππειο - Αυθεντικά προϊόντα από την Ήπειρο και κάθε μεριά της Ελλάδας

Ταξίδι γεύσεων στο Ζάππειο - Αυθεντικά προϊόντα από την Ήπειρο και κάθε μεριά της Ελλάδας
Επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, στο Ζάππειο

Λαχταριστά προϊόντα μοναδικής ποιότητας από όλη την Ελλάδα στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο. 

Οι επαγγελματίες του χώρου της γεύσης και το κοινό θα συναντηθούν για μια γευστική περιπλάνηση, μέσα από επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση αυτή πλαισιώνεται από ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι εκθέτες με παρουσιάσεις προϊόντων, επιλεγμένες γευσιγνωσίες ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων καθώς και μαγειρικές εκδηλώσεις.

Παραγωγοί και διανομείς παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε χωρισμένες γευστικές ενότητες όπως ελαιόλαδο, ελιές, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, αλλαντικά, κρασί αρτοσκευάσματα, μέλι, γλυκά και ζαχαρώδη, αφεψήματα και βότανα, όσπρια και πολλά άλλα.

Κερνάμε «Ήπειρο» είναι το σύνθημα για τα αυθεντικά προϊόντα που βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο για να τα δοκιμάσουμε. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοναδικά κρασιά eirini, τσίπουρο, αρωματικά βότανα, όσπρια, σάλτσες, αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά, μέλι και βέβαια γαλακτοκομικά και τυριά!

Έως την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ η Ήπειρος ανοίγει τις πόρτες της στο Ζάππειο, μαγειρεύει λαχταριστούς μεζέδες και παραδοσιακές πίττες, φτιάχνει μοναδικά κοκτέιλ από τσίπουρο και κρασί και κερνάει γεύσεις σε όλους τους επισκέπτες.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

· Τάρτα προσούτο πρόβειο μανιτάρια του δάσους

· Σπανακόπιτα Ηπειρώτικη μους γαλοτύρι

· Τραχανόσουπα με βασιλομανίταρα

· Λουκάνικο Μετσόβου, κρέμα πορτοκάλι αρμπαρόριζα

· Βελουτέ καρότου με γάλα γαϊδούρας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το πρωί της Παρασκευής παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Υπουργών, Βουλευτών και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Χαμόγελο, ζεστασιά και φιλοξενία βγαίνουν αβίαστα από τους ανθρώπους της Περιφέρειας Ηπείρου, που υποδέχονται Αθηναίους και μη σε μία εκδήλωση γεμάτη μουσική, εικόνες και γεύσεις.

Γιατί Ήπειρος είναι τα πέτρινα Ζαγόρια, το παραδοσιακό Μέτσοβο, η Άρτα και το γεφύρι της, η Πρέβεζα, η Πάργα και τα Σύβοτα, η Βάλια Κάλντα, το Σούλι και τα Τζουμέρκα, οι πηγές του Αχέροντα και βέβαια τα μοναδικά Γιάννενα με τα μνημεία τους, τη λίμνη της κυρά Φροσύνης και το νησάκι με τα μουσεία και τους εκλεκτούς μεζέδες του.

Ένας τόπος γεμάτος μυστικά και τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα, αλλά και γεμάτος γεύσεις από τοπικά προϊόντα που θέλεις να γευτείς...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα τρία νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Τι ισχύει για τους αγρότες

Κακοκαιρία Κάρμελ: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η πολική εισβολή - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Διχασμός και ανισότητες και στους μη εμβολιασμένους πολίτες: Οι ασυνείδητοι που «αλωνίζουν»