ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

Δύο σχεδόν ταυτόχρονες πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη κινητοποίηση έγινε από αντεξουσιαστές, οι οποίοι ζητούσαν την αποφυλάκιση της Στέλλας Αντωνίου κατηγορούμενης για τη συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λίγη ώρα αργότερα, εκατοντάδες άνθρωποι από οργανώσεις, φορείς και σωματεία της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενείας μεταναστών.

Το ραντεβού δόθηκε στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία προς το Άγαλμα Βενιζέλου μέσω των οδών Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Εγνατίας.

«Η απόφαση τής κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, θεωρούμε ότι είναι μια κίνηση που αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες, αφού δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο λαό, τον ταΐζουν με μίσος και ψέματα εναντίον των αδυνάτων της κοινωνίας μας, δηλαδή των μεταναστών», επισήμανε -μεταξύ άλλων- το μέλος τής «Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας», Νίκος Γκλαρνέτατζης.