ΕΛΛΑΔΑ

Λινού στο Newsbomb.gr: «Δυστυχώς δεν βλέπω άμεσα αποκλιμάκωση της πανδημίας»

Λινού στο Newsbomb.gr: «Δυστυχώς δεν βλέπω άμεσα αποκλιμάκωση της πανδημίας»
Στο επίκεντρο της πανδημίας «Δέλτα» και «Όμικρον»
ap

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χωρά, αλλά και για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, μίλησε στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, αναμένει έξαρση και των δύο πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων, της Όμικρον και της Δέλτα, μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων η καθηγήτρια μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, για τα self test στους μαθητές αλλά και για περιοριστικά μέτρα.

«Δυστυχώς δεν βλέπω άμεσα αποκλιμάκωση της πανδημίας. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε πόσο συχνά κολλάνε αυτοί που νόσησαν. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Μετά τις 15 του μήνα θα δούμε έξαρση των κρουσμάτων της Όμικρον και της Δέλτα. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να κάνουμε συχνά δειγματοληπτικούς ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως, «τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, κυρίως για λόγους προστασίας της ψυχικής υγείας των παιδιών. Ωστόσο πρέπει άμεσα να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας και να αλλάξει άμεσα το 50%+1. Είμαι απολύτως αντίθετη ως προς αυτό», ενώ συνέχισε τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από την πανδημία.

9.688 θετικά self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Χιλιάδες ήταν και σήμερα Τρίτη τα θετικά selft test στον κορονοϊο που βρέθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός για σήμερα Τρίτη μετά τον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο εντοπίστηκαν 9.688 θετικά self test.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις πρώτες δύο ημέρες της λειτουργίας των σχολείων το 2022 έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 25.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επιβεβαιώνοντας την αγωνία των γονέων αλλά και των δασκάλων και καθηγητών για τη διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι για την ώρα στην πλατφόρμα των σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού έχει ενταχθεί μόνο ένα νηπιαγωγείο στην Ηγουμενίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσει και τρίτο self test τεστ την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό προσθέτοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 32.694 νέες μολύνσεις - 80 θάνατοι σε 24 ώρες και 640 διασωληνωμένοι

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποιοι και γιατί χτύπησαν τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Εκλογές την άνοιξη σκέφτονται στο Μαξίμου: Οι παράγοντες – κλειδιά και οι απρόβλεπτες εξελίξεις