ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποιοι και γιατί χτύπησαν τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποιοι και γιατί χτύπησαν τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Σάλο και πολλά ερωτήματα προκαλεί το νέο περιστατικό βίας σε πανεπιστήμιο της χώρας - Καμία σχέση η επίθεση με μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Η επίθεση κατά καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα, την ώρα που έκανε μάθημα σε αμφιθέατρο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση με τις Αρχές να αναζητούν τους υπαίτιους.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αγνώστων που φορούσε κουκούλες μπήκε στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέατρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα.

Οι 15 περίπου κουκουλοφόροι πλησίασαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον.

Μάλιστα οι νεαροί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, χτύπησαν και τους φοιτητές που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή, Αναστάσιο Δράκο που δέχτηκε την επίθεση.

Ποιοι όμως επιτέθηκαν στον καθηγητή και γιατί;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr πίσω από την επίθεση βρίσκονται προσωπικές διαφορές του καθηγητή, ο οποίος φέρεται να έχει καταγγελθεί στο παρελθόν για τη συμπεριφορά του, ενώ έχει δικαστικές εκκρεμότητες οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει.

Ο ίδιος ο καθηγητής έφυγε αιμόφυρτος από το Πανεπιστήμιο και πήγε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Πιστεύω ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί μου με τους οποίους βρίσκομαι σε αντιδικία», φέρεται να είπε ο καθηγητής με το που έφτασε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές που «έδειξε» είναι ένας ο οποιος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές καθως έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και δυο ακόμα οι οποίοι δεν είναι εν ενέργεια. Πρόκειται για τρεις καθηγητές οι οποίοι φέρονται να ειχαν απασχολήσει για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

Πάντως, αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι πως πίσω από την επίθεση δεν βρίσκονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και πρόκειται για άτομα που ήθελαν να λύσουν με αυτόν τον τρόπο τις διαφορές με τον καθηγητή Αναστάσιο Δράκο.

Τι λέει ο πρύτανης Δ. Μπουραντώνης στο Newsbomb.gr για το συμβάν

Νέα περιστατικό βίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θύμα έναν καθηγητή ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια των φοιτητών.

Ο καθηγητής δέχτηκε την επίθεση την ώρα που δίδασκε μέσα σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Ο πρύτανης του εμβληματικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το περιστατικό. «Ενημερώθηκα για την επίθεση λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, όπως με ενημέρωσαν άγνωστοι με κουκούλες εισέβαλαν στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέατρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα. Οι κουκουλοφόροι πλησίασαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν με κλοτσιές. Με δική του πρωτοβουλία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο πρύτανης του πανεπηστιμίου.

Να υπενθυμίσουμε πως πέρσι ο πρύτανης του εμβληματικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε δεχτεί εξίσου επίθεση από 8 άτομα, οι οποίοι, έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια ανάρτησαν φωτογραφία του Πρύτανη με την ταμπέλα πάνω του και των ιδίων γύρω του με καλυμμένα πρόσωπα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πώς θα λάβετε έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

Παράταση μέτρων για μια εβδομάδα «δείχνουν» οι τελευταίες πληροφορίες

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)