ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: 9 άτομα στο νοσοκομείο Κέρκυρας - Σε σταθερή κατάσταση ο άνδρας που διασωληνώθηκε

Euroferry Olympia: 9 άτομα στο νοσοκομείο Κέρκυρας
Στην Κέρκυρα οι οικογένειες των αγνοουμένων
INTIME NEWS

Euroferry Olympia: Εννέα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κέρκυρας - Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του άνδρα που διασωληνώθηκε

Για την κατάσταση της υγείας των επιβατών του Euroferry Olympia που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έδωσε πληροφορίες ο διοικητής, Λεωνίδας Ρουμπάτης. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εννιά άτομα στο νοσοκομείο μας, ο ένας είναι διασωληνωμένος, είναι βουλγαρικής καταγωγής».

Ο κ. Ρουμπάτης τόνισε ότι «ειδοποιηθήκαμε από τις πρώτες πρωινές ώρες για τη φωτιά στο πλοίο, και φτιάξαμε μια ομάδα στο λιμάνι της Κέρκυρας από γιατρούς, όπως παθολόγους και με νοσηλευτές ώστε να εξεταστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρχονταν με τα πλοιάρια του Λιμενικού, για να δούμε ποιοι χρήζουν νοσηλείας, και ποιοι όχι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα κύλησαν ομαλά, στο νοσοκομείο ήρθαν 15 άτομα, κάποιοι πήραν εξιτήριο. Η κατάσταση υγείας του Βούλγαρου ασθενούς είναι σταθερή και κρίνεται κάθε στιγμή από τους γιατρούς της μονάδας μας».

Στην Κέρκυρα οι οικογένειες των αγνοουμένων

Βασανιστικά κυλούν οι ώρες για τους συγγενείς των αγνοουμένων στο Euroferry Olympia, που εγκλωβίστηκαν στο πλοίο όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02).

Με συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας μεταβαίνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων στη Κέρκυρα, ενώ μαζί τους θα βρίσκονται και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμουν σε ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τρεις είναι οι Έλληνες αγνοούμενοι. Πρόκειται για κατοίκους Αθηνών, ενώ ο ένας εξ αυτών κατάγεται από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκηθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα οι οικογένειες των αγνοουμένων – Μαζί τους ειδική ψυχολόγος

Euroferry Olympia: Συνεχίζει να κατακαίγεται – Μπαίνει ειδική ομάδα για να βρει αγνοούμενους