ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα οι οικογένειες των αγνοουμένων – Μαζί τους ειδική ψυχολόγος

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα οι οικογένειες των αγνοουμένων – Μαζί τους ειδική ψυχολόγος
INTIME

Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες των αγνοουμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Βασανιστικά κυλούν οι ώρες για τους συγγενείς των αγνοουμένων στο Euroferry Olympia, που εγκλωβίστηκαν στο πλοίο όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02). Με συνδρομή του υπουργείου Ναυτιλίας μεταβαίνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων στη Κέρκυρα, ενώ μαζί τους θα βρίσκονται και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμουν σε ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τρεις είναι οι Έλληνες αγνοούμενοι. Πρόκειται για κατοίκους Αθηνών, ενώ ο ένας εξ αυτών κατάγεται από την Κρήτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκηθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Σε ό,τι αφορά δε στους Έλληνες που αγνοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Συγκλονιστικό βίντεο από ελικόπτερο - 500 βαθμοί κελσίου πάνω στο πλοίο