ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζωντανοί και καλά στην υγεία τους οι 13 συνοριοφύλακες από το Φιδονήσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζωντανοί και καλά στην υγεία τους οι 13 συνοριοφύλακες από το Φιδονήσι
Το Φιδονήσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι 13 στρατιώτες έγιναν σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης όταν είπαν στο πλοίο που τους βομβάρδισε «άντε γ@@@@@@τε»!

Ο «μύθος» τους την πρώτη ημέρα του πολέμου ένωσε του ουκρανικό έθνος κατά της ρωσικής εισβολής. Έγιναν σύμβολο για τους Ουκρανούς και μάλιστα ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε δηλώσει πως θα τους τιμήσει με μετάλλιο ανδρείας.

Ο λόγος για τους 13 συνοριοφύλακες στο Φιδονήσι στην Μαύρη Θάλασσα, οι οποίοι είχαν γίνει viral απαντώντας σε ρωσικό πλοίο που τους ζήτησε να παραδοθούν «άντε γ@@@@@@τε», οι οποίοι είναι ζωντανοί!

Το ουκρανικό ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως οι 13 στρατιώτες προέβαλαν σθεναρότατη αντίσταση αλλά συνελήφθησαν όταν τους τελείωσαν οι σφαίρες και τα πυρομοαχικά.

Το Φιδονήσει καταστράφηκε ολοσχερώς, με τους Ρώσους να ισοπεδώνουν τα πάντα, όπως τους φάρους, κεραίες αλλά και τα φυλάκια.

Οι πληροφορίες που έλαβε παράλληλα το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι στρατιώτες είναι εν ζωή ενώ οι Ρώσοι θέλησαν να διαλύσουν άμεσα τον μύθο των 13 ηρώων, δίνοντας στη δημοσιότητα video από την Κριμαία, όπου μεταφέρθηκαν οι στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι τα θερμοβαρικά όπλα που «επιστρατεύει» ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Η πολιορκία του Κιέβου: Αντιστέκονται οι Ουκρανοί - Θερμοβαρικά βλήματα επιστρατεύει ο Πούτιν