ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα κλοπής βενζίνης από αυτοκίνητα σε ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ

Μαθήματα κλοπής βενζίνης από αυτοκίνητα σε ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ

Ένα διαφωτιστικό βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα πώς γίνεται η κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα παρουσίασε η ΕΡΤ στο πλαίσιο ρεπορτάζ.

Σε μία προσπάθεια να κάνει ρεπορτάζ για τις κλοπές βενζίνης που καταγράφονται η ΕΡΤ εξήγησε βήμα βήμα τη διαδικασία κλοπής βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι πολύ εύκολο να το κάνει κάποιος. Το μόνο που χρειάζεται να έχει κάποιος είναι ένα απλό λάστιχο, ένα ντεπόζιτο και αρκετό θράσος.

«Δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό σωληνάκι, ακόμα και με ένα λάστιχο που έχουμε για να καθαρίζουμε τις ντουλάπες και με ένα ντεπόζιτο μπορούμε να αδειάζουμε το ρεζερβουάρ», ανέφερε αρχικά ιδιοκτήτης συνεργείου και συνέχισε:

«Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ, ανοίγουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη και αδειάζει στο μπιτόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη».

Μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος υπάρχει και άλλος τρόπος για να κλέψει κάποιος βενζίνη, ωστόσο είναι πιο δύσκολος. «Αν πάει κάποιος στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου (από κάτω) με ένα κατσαβίδι, με ένα μαχαίρι – κάτι, μπορεί πολύ εύκολα να ανοίξει μία τρύπα και να αρχίσει να αδειάζει το ντεπόζιτο. Δεν είναι κάτι δύσκολο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο που έγινε viral και δεν έμεινε ασχολίαστο από χρήστες του διαδικτύου.